Violatorii și criminalii nu mai pot fi eliberați condiționat, a decis Parlamentul

Foto Sursa: Parlament, Facebook
Sursa: Parlament, Facebook

Camera Deputaților a adoptat o inițiativă legislativă prin care criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat. A anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, unul dintre inițiatorii proiectului.

Legea merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberați condiționat infractorii care comit următoarele infracțiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, a spus Florin Roman, potrivit digi24.ro.

„Nu beneficiază de liberare condiţionată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârşirea uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 – 216, 218 – 221, 234 sau 236”, se arată în proiectul care modifică Codul penal. Articolele citate se referă la omor, omor calificat, viol, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria calificată, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, exploatarea cerşetoriei.

Proiectul a fost votat în unanimitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.