VIDEO Tradiţionalul pelerinaj al luminii de Sfântul Andrei, la Galaţi

Pelerinajul Luminii

Peste 300 de tineri au participat la Pelerinajul Luminii, procesiune tradiţională închinată Sfântului Andrei, protectorul oraşului Galaţi şi al României.

La procesiune a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în fruntea celor peste 300 de tineri studenţi din Galaţi şi din Republica Moldova.

„Am ajuns pe o cale tainică și luminoasă, susținută de pelerini și amplificată de o mulțime de tineri, care au unit rugătorii de la sfintele moaște și din Catedrală cu prima <catedrală> a Sfântului Andrei din România, Seminarul <Sfântul Andrei>! Nimic nu poate bucura mai mult inimile românilor și ale creștinilor, decât făcliile până la cer ale tinerilor, în seara Sfântului Andrei! Haideți să ne rugăm cu toții, împreună, să rămânem luminoși, indiferent cât <întuneric> ar fi în miezul zilei! Amin!”, este mesajul transmis de ÎPS Casian Crăciun.

Îmbrăcaţi în straie populare şi cu făclii şi lumânări aprinse în mâini, oamenii au mers pe jos, din faţa Catedralei Arhiepiscopale până la seminarul teologic. Pelerinajul Luminii semnifică reluarea simbolică a călătoriei Sfântului Apostol Andrei, care a creştinat populaţia precreştină din ţara noastră.

„Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu şi să arate într-un chip văzut lumina izvorâtă din viaţa şi propovăduirea sfinţilor”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.

După pelerinajul luminii, sărbătoarea a continuat la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. Mii de oameni au stat până noaptea târziu pentru a se închina şi ruga la sfintele moaşte ale Sf. Andrei, patronul spiritual al Galațiului. Cei care au aşteptat ore în şir la coadă au primit din partea Arhiepiscopiei ceai cald şi prescuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.