duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVIDEO Recorder: Pe aici nu se trece fără șpagă! Investigație în vămile...

VIDEO Recorder: Pe aici nu se trece fără șpagă! Investigație în vămile din România

-

O investigație a jurnaliștilor de la Recorder arată că în vămile românești funcționează un sistem piramidal al șpăgilor și protejat la vârful marilor partide.

Jurnaliștii se întreabă dacă în aceste condiții politicienii își doresc cu adevărat aderarea la spațiul Schengen și, în consecință, eliminarea controalelor de la frontieră.

Întâmplător sau nu, în județele cu puncte de frontieră importante, biografiile liderilor politici sunt legate de domeniul transporturilor și de activitatea din vămi. Foști taxatori de pod și foști șoferi de camion ajunși până în Parlamentul României, dar rămași aproape de activitățile care i-au propulsat în carieră: unii sunt anchetați penal pentru implicarea în sistemul de șpagă din vămi, alții afișează un nivel de trai care depășește cu mult nivelul veniturilor din declarația de avere.

Pentru a putea înțelege cum funcționează circuitul de bani negri din vămile României, jurnaliștii Recorder au consultat surse din interior, au parcurs documente, au obținut imagini video cu momente în care funcționarii români sunt mituiți și au urmărit zile întregi, dintr-o mașină, activitatea din vămile țării.

În final, au obținut imaginea unui lanț al șpăgii care pornește de la firmele de transport, trece prin instituțiile statului și se termină în vârful clasei politice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...