VIDEO Primarul Piedone, controale în centrele de îngrijire a bătrânilor din sectorul 5. Ce a cerut Parlamentului

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a descins în centrele de îngrijire a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități, unde sunt beneficiari de servicii sociale aflați în evidența DGASPC Sector 5.

azilele care au beneficiari de servicii sociale aflați în evidența DGASPC Sector 5. El a cerut Parlamentului modificarea legislației, așa cum ar fi trebuit să se facă și după tragedia din Colectiv, pentru a se evita acționarea „la cald și impulsiv”.

„Cum a fost și în cazul Colectiv, pe fondul unei emoții puternice, acționăm la cald și impulsiv. Problema este una mai mare, de fapt, și anume legislația. Nu s-a schimbat nimic după aproape opt ani de la cumplita tragedie. ordinele de miniștri nu valorează nimic. Avem nevoie de legi organice, să se poată acționa în litera și spiritul legii. Solicit pe această cale Parlamentului să se reunească de urgență pentru a modifica legea în această privință. Să nu mai existe situații în care beneficiarii DGASPC Sector 5 ajung în centre aflate la sute de kilometri distanță. Aceeași situație se regăsește peste tot în țară. este nevoie de schimbare acum”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Edilul a vizitat centrele de îngrijire din București, Mihăilești și Chiajna, unde sunt persoane din Sectorul 5 care beneficiază de servicii sociale.

„Pentru bunicii singuri, împovărați de boli și siferințe apăsătoare, mereu m-am considerat nepotul de serviciu. Poate pentru că sunt mai sentimental sau poate pentru că așa m-au educat mama, tata, bunicii. Așa mi-am educat, la rândul meu, copiii și nepoții. Bunicii și străbunicii, indiferent de meserie, de calificare, au construit această frumoasă țară. Pentru toate astea eu, Piedone, bunic, tată, cetățean român și priar în funcție, sunt dator moral să îi ajut și să veghez la siguranța dumnealor”, a adăugat edilul.

Cristian Popescu Piedone a anunțat că, de acum înainte, pentru a se evita abuzurile, în centrele de îngrijire aflate sub contract cu D.G.A.S.P.C. Sector 5 va exista câte un consilier personal, selectat din rândul beneficiarilor, care va primi un telefon mobil pentru a sesiza orice problemă întâmpinată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.