VIDEO Imagini spectaculoase pe timp de noapte cu pilonii podului peste Dunăre de la Brăila

sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu

O filmare realizată din dronă pe timp de noapte surprinde imagini spectaculoase cu pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Pilonii au depășit 60 de metri înălțime, lucrările avansând cu aproape 2 metri pe zi. Cele două turnuri vor ajunge la o înălțime de aproape 200 de metri.

„Ridicarea pilonilor podului peste Dunăre avansează aproape 2m, în fiecare zi. Turnarea pilonilor se face în sistem continuu. Sistemul de cofrare este ghidat prin laser și permite turnarea continuă a pilonilor astfel încât se lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În paralel, se lucrează și la cele două blocuri de ancorare ale podului. Podul suspendat peste Dunăre este cel mai mare construit în România după Revoluție”, a scris recent pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, potrivit Hotnews.ro

Potrivit aceleiași surse, pilonii vor avea 204 m înălțime totală de la partea superioară a fundației și sunt localizați în aproprierea malurilor. Fiecare pilon este prevăzut cu scări și lift, accesul fiind permis din benzile de întreținere localizate pe ambele părți ale tablierului.

Podul suspendat peste Dunăre, care leagă Brăila de Tulcea va fi al treilea pod din Europa ca lungime. „E un pod extrem de important, o construcţie spectaculoasă, o realizare tehnică deosebită”, a afirmat Orban, la sfârșitul lunii septembrie, la Brăila.

Imagini noi cu podul peste Dunăre de la Brăila. Ridicarea pilonilor avansează/Galerie foto

Potrivit proiectului, durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani. Podul va avea o lungime de 1,9 km.

Lucrarea presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul județului Tulcea.

„Deasupra Dunării va fi o porțiune de 1,9 kilometri de pod. În rest vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe și pasaje. Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila și Jijila, iar spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km. Va avea trei deschideri: o deschidere principala (1120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.