(VIDEO) Distracție la Vama Veche, fără teama epidemiei de coronavirus

Foto, sursa: Vama Veche, pixabay.com

Peste 100.000 de turiști au ajuns în acest weekend pe litoralul românesc. Autoritățile se tem că afluxul mare de persoane împiedică respectarea regulilor care țin de prevenirea răspândirii coronavirusului.

Din acest motiv, controalele s-au intensificat. Ludovic Orban a declarat că instituţiile abilitate au în vedere „controale la sânge” pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19. Iar organizatorii de evenimente care nu respectă legea riscă să fie sancționați.

Orban a anunțat că vor urma controale la sânge

Întrebat ce măsuri vor fi luate în acest weekend pentru a evita aparitia unor focare de coronavirus pe litoral. Orban a anunțat că vor urma controale la sânge. Iar cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea, potrivit digi24.ro.

În aceste condiții, vineri seara, la Vama Veche, era o noapte atipică. Muzica se auzea în surdină, după ce proprietarii de beach-baruri au decis să nu-i mai „ispitească” pe tineri cu ritmuri vibrante, astfel încât aceștia să se adune și să danseze, nerespectând distanța fizică. În jurul orei 23:00, tinerii se plimbau prin Vamă, vorbeau și râdeau. Unii s-au retras pe plajă, pentru mai multă intimitate. Alții au mers deja în camerele unde sunt cazați.

Sunt și multe forțe de ordine, patrule mixte de polițiști și jandarmi, care promit să fie vigilente. Vigilență va fi și la Mamaia, pentru că și acolo au venit foarte mulți turiști.

Descinderi și la Târgu Jiu

A fost razie la terase și la Târgu Jiu. Autoritățile au efectuat controale pentru că nici petrecăreții și nici patronii nu păreau convinși că nu e tocmeală cu boala.

Și la Oradea polițiștii au descins în mai multe zone din oraș, foarte frecventate atât de localnici, cât și de turiști. Oamenii stăteau vineri seara la terasele din centru și păreau să respecte regulile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.