(VIDEO) Dan Barna recunoaște că are negocieri intense cu Ludovic Orban pentru primari

Foto, sursa: Dan Barna, Facebook
Foto, sursa: Dan Barna, Facebook

Dan Barna, preşedintele USR,  Dan Barna, a declarat, marţi seara, că anunţarea candidaţilor formaţiunii la sectoare nu reprezintă un „poker de negociere” cu PNL.

Aseară am discutat mai mult despre judeţele din ţară şi despre eventuale locuri unde ar putea să existe o colaborare între alianţa USR PLUS şi PNL. (…) Bucureştiul are nevoie să vadă feţe reale de oameni. Nu doar discuţii despre poziţii. Ori prezentându-ne candidaţii este în această logică. Nu a fost un poker de negociere sau vreo mişcare de vreun fel sau altul. Pentru că avem aceste discuţii şi vom ajunge la un rezultat, nu am nicio îndoială”, a spus Barna.

Negocierile sunt deschise

Scenariul dezirabil este ca unii dintre candidaţii propuşi de USR PLUS să se regăsească între opţiunile PNL, potrivit stiripesurse.ro.

„O parte dintre ei (n.r. candidaţii USR PLUS) ar putea să fie, dacă vom ajunge la un acord cu PNL. Noi am pus pe masă două elemente. Pe de-o parte, aceste principii, care au fost considerate condiţii. Nu sunt condiţii, pentru că colegii de la PNL le ştiau şi aşteptarea legitimă de a avea candidaţi integri şi profesionişti nu e un lucru negociabil pentru noi. (…) Candidaţii pe care noi îi propunem şi profesioniştii pe care noi îi propunem nu-i propunem cu eticheta strictă omul acesta poate să fie primar sau nu va exista. Unii pot să fie viceprimari.

Unii pot să aibă poziţii de city manager. Adică e important să arătăm bucureştenilor că există soluţii. Că există mai mult decât un om, o etichetă şi în toată această discuţie. Iar în negocierea pe care o am cu Ludovic Orban şi negocierile pe care colegii mei Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu le au cu Violeta Alexandru tocmai asta încercăm să construim. Un scenariu, o alternativă în care bucureştenii în sfârşit să regăseasca. O speranţă de credibilitate şi de profesionalism pentru managementul Bucureştiului”, a afirmat Barna.

„PSD este o bandă de agitatori”

El s-a declarat convins că Nicuşor Dan va fi viitorul primar al Capitale. El a arătat că, potrivit sondajelor, acesta are 5-6 procente înaintea Gabrielei Firea.

„PSD este o bandă de agitatori. Nicuşor Dan este alternativa. (…) Dorinţa noastră este să găsim acea modalitate prin care Gabriela Firea şi întregul arbore de extras bugetul Bucureştiului să fie îndepărtaţi de la conducerea acestui oraş”, a adăugat Barna.

El a susţinut că ar putea exista candidaţi comuni cu PNL în judeţele din sud şi din sudul Moldovei. El a spus că Doljul ar putea să fie o variantă.

Alianţa USR PLUS are candidat la Sibiu

Preşedintele USR a menţionat că alianţa USR PLUS are candidat la Sibiu.

Potrivit acestuia, ar putea fi semnate acorduri punctuale cu PNL cu privire la candidaţi din ţară.

Duminică, Alianţa USR PLUS a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti. Respectiv Clotilde Armand – sectorul 1, Radu Mihaiu – sectorul 2, Ana Ciceală – sectorul 3, Simona Spătaru – sectorul 4, Alexandru Dimitriu – sectorul 5 şi Alexandru Gâdiuţă – sectorul 6.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că şi-ar dori ca partidele de dreapta să aibă candidaţi unici şi la primăriile de sector din Bucureşti. La fel ca la Primăria Generală, dar că pentru asta trebuie ca liberalii să aibă cu cine discuta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.