VIDEO Copil de un an și jumătate, salvat din Dunăre. Elicopterul SMURD a intervenit la fața locului

Un copil de un an și jumătate a fost salvat din Dunăre. Este vorba despre o fetiță care, probabil, a fost scăpată, de părinți în apă. Ea a fost salvată de câțiva înotători care se aflau în zonă. Copilul este în stare gravă și a fost preluat de elicopterul SMURD.

UPDATE: Valentin Ganea, ofițer Managementul Situațiilor de Urgență în cadrul Penitenciarului Brăila, a fost primul care a intervenit și i-a acordat primul ajutor fetiței, aplicând manevre de resuscitare. Salvatorul se afla în timpul liber şi era pe malul Dunării.

 „Curaj si devotament, nu doar în timpul serviciului, dar și dincolo de uniformă. Inspectorul de politie penitenciară Valentin Ganea este colegul nostru din cadrul Penitenciarului Brăila, care, aflat în timpul liber, a depus tot efortul pentru a resuscita și, ulterior, a menține în viata, până la sosirea echipajelor medicale, un copil aflat în pericol de înec. Felicitări colegului nostru pentru intervenția promptă! Polițistul de penitenciare este angajat al Penitenciarului Braila din anul 2017, încadrat pe postul de ofițer MSU (Managementul Situațiilor de Urgență)”, a precizat Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

După ce a căzut în apă, copilul a fost salvat de câțiva înotători. Fata a intrat în stop cardio-respiraror și a fost solicitată intervenția SMURD.

Un elicopter a fost trimis la fața locului, însă până la sosirea acestuia un asistent medical, aflat în timpul liber, i-a oferit primul ajutor copilului și l-a menținut în viață. Copilul a ajuns la spital în stare gravă.

sursa:debraila.ro

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here