Veste bună pentru românii din Italia. Ar putea fi eliminate măștile și certificatele COVID

FOTO: ShenXin/Pixabay.com
FOTO: ShenXin/Pixabay.com

O mare parte din restricțiile din Italia pentru a opri răspândirea coronavirusului ar putea fi suspendate de la 1 mai, potrivit Il Messaggero. Ministerul Sănătății din Italia organizează dezbateri în aceste zile pentru a stabili ce măsuri se pot suspenda. Printre altele, e posibil să nu mai fie nevoie de purtarea măștilor de protecție în locurile publice închise și nici de prezentarea certificatelor COVID la locul de muncă, baruri sau restaurante.

În ceea ce privește măștile de protecție, subsecretarul din Ministerul Sănătății, Andrea Costa, a declarat pentru RaiNews24 că „sunt convins că trecerea de la obligativitatea de a purta masca de protecție în locurile închise la o simplă recomandare poate fi alegerea corectă, eventual menținând (această regulă – n.r.) în unele locuri, cum ar fi în mijloacele de transport în comun.”

„Dar astăzi cred că avem condițiile pentru a avansa cu eliminarea obligativității de a purta măștile de protecție în locurile închise”, a adăugat Costa.

Decretul în vigoarea în prezent prevede această obligație doar până la data de 30 aprilie 2022, iar conducerea Ministerului Sănătății evaluează acum așadar dacă să mențină sau nu această normă, în unele locuri aglomerate, și după această dată. Certificatul COVID este obligatoriu în acest moment  la locul de muncă, baruri, restaurante, mijloace de transport, săli de fitness, cinematografe sau discoteci.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.