sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVânătoarea cocoşelului de munte, suspendată de instanţă!

Vânătoarea cocoşelului de munte, suspendată de instanţă!

-

Curtea de Apel Braşov a suspendat a suspendat aplicarea Ordinului Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului nr.2482/2022 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte, decizia pronunţată într-un proces intentat de un ONG din Braşov fiind executorie.

CITEŞTE ŞI: Instanţa din Paris somează Justiţia din România: Să trimită documente în cazul extrădării Prinţului Paul

Ordinul semnat de ministrul Mediului stabilea posibilitatea recoltării a peste 200 de exemplare din această specie, la nivel naţional, cele mai multe în judeţele Harghita, Suceava, Sibiu şi Mureş.

Procesul prin care s-a solicitat suspendarea ordinului de ministru care permitea vânătoarea cocoşului de munte a fost intentat la Curtea de Apel Braşov de Asociaţia „Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor”.

„Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia «Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor», în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării dispoziţiilor şi a anexei Ordinului Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului nr.2482/2022 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte ( Tetrao urogallus), pentru perioada septembrie-30 noiembrie 2022 (publicat în Monitorul Oficial, partea I nr. 960/3.X.2022 din 03.10.2022), până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Braşov”, este decizia pronunţată, joi, de Curtea de Apel Braşov şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Lipsa de interes a reclamantei

În acest proces, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a invocat excepţia lipsei de interes a reclamantei cu privire la asociaţia care a înaintat dosarul în instanţă, însă aceasta a fost respinsă de către instanţă.

Ordinul Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului nr.2482/2022 publicat în Monitorul Oficial din 3 octombrie şi a cărui aplicare a fost suspendată de către instanţă permite vânarea, până la sfârşitul lunii noiembrie, a 239 de cocoşi de munte. Cea mai mare cotă de recoltă era stabilită pentru judeţul Harghita, unde puteau fi vânate 38 de exemplare.

În Suceava, puteau fi împuşcaţi 28 de cocoşi de munte, iar în Mureş şi Sibiu câte 22, conform anexei la ordinul ministrului Mediului.

„Subiectul vânătoare la cocoşul de munte era unul tranşat şi închis definitiv acum foarte mulţi ani. Dar iată că o victorie nu este definitivă niciodată, atâta timp cât la putere se rotesc politicieni odihniţi şi deconectaţi cu nesimţire faţă de munca predecesorilor”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Agent Green într-un comunicat de presă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...