Utilaje agricole căutate de autorităţile germane și belgiene, descoperite în Romania

Două tractoare ce figurează ca fiind furate din Germania şi Belgia, în valoare de aproximativ 700.000 lei, au fost descoperite de polițiștii de frontieră.

„În data de 29.03.2023, în jurul orei 07.40, la P.T.F. Borş II, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în tară un cetăţean român conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, utilaje agricole din Germania şi Belgia, mărcile John Deere şi Deutz Fahr, pentru o persoană fizică din Buzău”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Pliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoţire, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit asupra utilajelor agricole, confruntând seriile tractoarelor cu cele înscrise în documentele de însoţire a mărfii, constatând astfel că seriile de şasiu erau alterate şi modificate parţial.

”În cauză, colegii noştri au dispus efectuarea unor verificări suplimentare, în cadrul cărora, s-a constatat faptul că mijloacele de transport figurau ca „bunuri căutate pentru confiscare“, alertele fiind introduse de către autorităţile din Germania şi Belgia în ultimele 72 de ore”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Tractoarele, estimate la o valoare de peste 700.000 de lei, au fost indisponibilizate.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.