USR şterge pe jos cu Cîţu: Cinism şi ticăloşie!

Florin Cîțu și Dan Barna
Florin Cîțu și Dan Barna

Vicepreședintele USR Dan Barna îl critică pe Florin Cîțu pentru că nu a alocat fonduri și administrațiilor conduse de primari USR: „Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățeni ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism, ci și o nedisimulată ticăloșie”.

„Nemernicia prin care Câțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățeni ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism ci și o nedisimulată ticăloșie”, scrie pe Facebook Dan Barna.

Cum s-au împărţit banii

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din fondul de rezervă pentru proiectele locale. O parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor. Conform propunerii formulate de MDLPA și adoptate miercuri de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor județene și sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și protecție a copiilor.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu va face plângere penală împotriva lui Florin Cîţu pentru abuz în serviciu

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a arătat că 2.756 de administrații locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării. „Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul.

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanțare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 orașe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocați pentru 48 de municipii. Fondurile acoperă necesarul de finanțare a autorităților publice locale, în funcție de execuția bugetară a acestora și de necesități. Ministrul a arătat: fondurile sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.