Uniunea Artiștilor Plastici: s-a redeschis Galeria de artă Simeza, de pe Bulevardul Magheru

Galeria de artă Simeza, situată pe Bulevardul Magheru, a reintrat în circuitul expoziţional, după avariile suferite în urma mai multor inundaţii.

Aflată într-o stare de degradare avansată, cu plafonul avariat în urma inundaţiilor repetate, galeria a trecut prin mai multe etape de reparaţie: toată tencuiala veche a fost dată jos, s-a refăcut integral instalaţia de alimentare cu apă şi de scurgere, precum şi instalaţia electrică, a fost turnat plafonul galeriei şi s-au executat reparaţiile aferente (glet, amorsă, lavabil). După o nouă inundaţie pe partea de scurgere comună a blocului, survenită chiar în timpul renovării, s-a intervenit şi pentru remedierea acesteia. Refacerea spaţiului a fost posibilă prin susţinerea Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari, anunţă Uniunea Artiştilor Plastici din România.

La finalizarea reparaţiilor au fost montate spoturi profesioniste pentru o punere mai bună în valoare a lucrărilor, după care s-au vopsit firma, uşile şi ferestrele. Galeria are din nou porţile deschise. Coordonatorul Galeriei Simeza este Anca Boeriu, preşedinte al Filialei de Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

După incendiul din clubul Colectiv, timp de un an Galeria de artă Simeza a prezentat în fiecare marţi, de la ora 19,00, ”Arta la fereastră Simeza”, un eveniment-manifest-protest: „O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului, Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării. Proiectul «Arta la fereastră Simeza» este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămână, la geamul galeriei, lucrările unor artişti, pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.