Unde mergem de Paște și la ce prețuri

Masa de paste

Anul acesta Paștele și 1 Mai se pupă pe parcă s-ar fi așteptat de ani de zile, așa că aveți ocazia să combinați o mega-vacanță timp de niște zile bune. După ce, de Paște veți avea ocazia să vă înfruptați cu cozonac, sarmale, vin și altele, va trebui să o luați ceva mai ușor de 1 Mai, cu gratar la iarbă verde și bere. Altfel nu i-ar șade bine românului.

Dar până acolo, poate vreți să plecați pe undeva și nu știți. De aceea, am adunat cele mai frumoase oferte de Paște și 1 Mai, în speranța că poate vom mai convinge câțiva nehotărâți să iasă în lume.

Paște în Bucovina și Maramureș

Pentru început, dacă aveți de gând să plecați prin Bucovina sau Maramureș, agenția de turism Scorilo Travel Vacanțe are două astfel de oferte pentru voi. Și cum vorbim din experiență, în cele două excursii, care sunt separate, apropo, veți avea ocazia să vizitați bisericile vechid e sute de ani din regiuni, să mergeți la slujba de Paște așa cum se cuvine unui bun creștin. Dar, veți urma datinile locului, așa că va fi și mai interesant.

Mesele în aceste locuri sunt asigurate și ele, și sunt tradiționale, stropite din belșug cu vin roșu, alb și pălincă de simți că ai mâncat jăratec, când iei o înghițitură de-ți arde și sufletul pe dinăuntru.

Pentru Paștele în Bucovina, veți vizita într-un dintre zile mănăstirile Humor și Voroneț, Casa lui Ion Creangă și multe alte obiective turistice. Prețul pentru toată excursia este de 995 de lei. Agenția menționează că dacă sunt copii de până la 5 ani, ei beneficiază de servicii gratuite de cazare, cazață împreună cu părintii, fără mese incluse și plătesc transportul.

Dacă, în schimb, alegeți să mergeți în Maramureș, atunci veți vizita biserica de lemn de la Ieud, iar în prima zi din excursie, veți fi gata de drum la 4 dimineața, căci la 5 va trebui să fiți la biserică pentru a sfinții merindcele pe care le veți primi într-o „paporniță” tradițională din Maramureș. Într-un astfel de excursie veți avea ocazia să vedeți Maramureșul acela neaoș de care ne-am îndrăgostit cu toții. Așa că, pentru 895 de lei, aveți ocazia să trăiți rural și tradițional câteva zile, departe de agitația orașelor aglomerate.

Paște în Bulgaria

Dacă ați optat pentru un Paște în Bulgaria, atunci poate un All Inclusive este ceea ce vă trebuie. Așa că, oferta celor de la Europa Travel vine cu un cost de 132 de euro de persoană pentru 4 nopți de cazare, cu transport în regim propriu. Așa că all inclusive-ul pentru două persoane că ajunge la puțin peste 260 de euro, la hotel Estreya Reisdence în stațiunea Constantin și Elena.

Tariful de mai sus include cazare cu all inclusive, prânz festiv de Paște, acces la piscina interioară, saună, sala de fitness, animatie și mini disco pentru copii 4-12 ani, internet wi-fi în zonele publice, plus taxa de stațiune.

Cum vorbim de un all inclusive la malul mării va trebui să alternați mâncarea și băutura de la bar cu plimbări lungi prin stațiune pentru a descoperi toate frumusețile din zonă. Unul dintre obicetivele turistice pe care nu trebuie să le ratați cât sunteți acolo este Palatul Regal Euxinograd, adică locul în care își petreceau vacanțele capetele încoronate ale bulgarilor. Este un mic, miiic Versailles bulgăresc, care în acea perioadă este înfrunzit și de un verde crud că dacă nu ai auzi limba slavă din jurul tău ai putea să juri că ești într-un colț al palatului franțuzesc. Dar fiecare cu frumusețea lui!

Grădina Botanică din stațiunea Constantin și Elena este și ea un desfătare pentru ochi, dar mai ales pentru stomac. După atâta carne și alte mâncăruri grase la all inclusive, poate vă mai desfătați sufletul și cu niște „flori și salate” multicolore din grădina respectivă. Măcar să le vedeți, dacă singuira legumă pe care o mâncați este varza care învelește atent carnea tocată din sarmale.

Paște în Thassos

Cum una dintre cele mai îndrăgite destinații pentru români a devenit Grecia, în special Thassos, există și astfel de oferte. Iar cei de la Christian tour au o ofertă foarte faină prin care aveți ocazia să petreceți Paștele pe Insula de Smarald, dar să și vizitați Salonicul, Kavala și mănăstirea Sf. Dumitru. Din acest motiv, excursia va fi ceva mai lungă decât celelalte oferte pe care le-am prezentat până acum, mai lungă cu o zi pentru a apucă să faceți toate cele promise în program.

Costul acestei excursii este de 249 de euro, iar cazarea se va face într-o cameră dublă. Dar aveți incluse în pachet, transport cu autocar climatizat, 4 nopți de cazare la Ntinas Filoxenia – Sk.Potamia, 4 mic dejun-uri + cine, prânz festiv de Paște cu muzica live. Opaaaa!

În tot acest periplu, veți avea ocazia să mergeți și în Theologos, vechea capitală a insulei Thassos pentru a vedea cum trăiau vechii greci. Localitatea păstrează un iz de antic, mai ales prin casele construite din piatră de râu care se lasă bătute de soarele primăvăratic ce reușește să mângâie insula.

De asemenea, dacă vreți vă și puteți aventura la o partidă de înot, apa sigur va fi mai caldă decât la Marea Neagră, dar nu garantăm că nu veți avea parte de o hipotermie de mai, de vă va face să uitați de toate grijile blajine pâmântești în timp ce coborâți sfinții din cer rând pe rând într-o sesiune de invocare „a la maestrul Tourrette”.

Paște în Delta Dunării

Dacă vreți să găsiți niște oferte pentru litoralul românesc, de Paște va trebui să mai așteptați. Acesta nu va fi gata probabil nici de 1 Mai, poate totuși veți găsi câteva hoteluri de pe litoral deschise. Hotelierii români nu deschid atât de devreme pentru că ar însemna să plătească angajații aproape o lună, degeaba.

Așa că dacă vreți, ca în loc de miel să tăiați peștele, mergeți în Delta Dunării să vă bucurați de un Paște cu iz lipovenesc. În acest caz, ofertele va trebui să le cautați și să vă faceți singuri un pachet care să cuprindă transportul până la Tulcea, și de acolo plecare cu vaporul sau barca în zonele în care trebuie să ajungeți.

Cei de la viziteazadelta.ro au o ofertă interesantă. Dacă vreți un Paște în satul Crișan, preșul pachetului all inclusive este de 328 de euro, dar oferta este una care merită fiecare bănuț. Veți sărbători pescărește, veți mânca pescărește și veți bea pescărește exact ce-i place românului care simte nevoia să se destreseze.

Aveți seri cu petreceri dansante, cu spectacole organizate de ansamblurile muzicale locale, aveți ocazia să mergeți la pescuit să explorați Delta Dunării până încă „nu dau” țânțarii cu chef de supt din allcoolul pe care l-ați acumulat în vene. Sau dacă nu aveți chef de așa ceva, resortul pune la dispoziție o piscină încălzită unde vă puteți bălăci pe toată perioada excursiei fără să va faceți probleme că veți înghța stând în apă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.