miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaUn român a fost reținut în Italia în cazul morții celor 39...

Un român a fost reținut în Italia în cazul morții celor 39 de imigranți vietnamezi sufocați într-un TIR în Marea Britanie

-

Dragoș Damian, un român de 27 de ani, a fost reținut joi arestat în Italia în dosarul tragediei celor 39 de imigranți vietnamezi sufocați într-un TIR în Marea Britanie, potrivit SkyNews.

El a fost reținut de poliție lângă Milano, după ce autoritățile britanice îl dăduseră în căutare internațională.

El este acuzat de complicitate la crimă în cea mai mare tragedie legată de imigranți înregistrată în ultimele două decenii în Marea Britanie. Imigranții vietnamezi au murit sufocați în timpul călătoriei din Belgia spre Marea Britanie. Printre victime s-au numărat zece adolescenți.

În octombrie 2019, treizeci şi nouă de persoane – 31 de bărbaţi şi 8 femei – au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.

Toate examinările post-mortem au fost încheiate, cauza morții pentru cei 31 de bărbați și opt femei din Vietnam închise în camion fiind o combinație de asfixiere și supraîncălzire. Cea mai tânără victimă avea 15 ani.

Un alt român a fost deja condamnat în acest caz

Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetățenie română și britanică, și Eamonn Harrison, nord-irlandezul în vârstă de 24 de ani, au fost găsiți vinovați în acest caz.

Nica, cel care a coordonat operațiunea, a recunoscut în fața instanței că a luat parte la transporturile ilegale în primele două curse, din 11 și 18 octombrie 2019, însă insistă că în cea de a treia, care s-a soldat cu moartea vietnamezilor, nu a fost implicat și nu știa că în container se află oameni, ci credea că e este un transport de țigări. 

Poliția a declarat că cei doi lideri, Gheorghe Nica și Ronan Hudges, în vârstă de 41 de ani, care a pledat vinovat înainte de începerea procesului, au fost motivați de „lăcomia pură și totală” atunci când au decis să ignore riscurile evidente și au băgat în container de două ori mai multe persoane decât trebuia, pentru a își crește profiturile pe o operațiune care le-a compensat sute de mii de lire sterline pentru fiecare „lot” de migranți. 

Fiecare dintre persoanele aflate în camion plătise între 10.000 și 13.000  de lire sterline pentru a fi transportat din Franța în Marea Britanie.

De asemenea, alți doi inculpați, șoferul de camion Christopher Kennedy și Valentin Calota au fost găsiți vinovați pentru traficarea migranților vietnamezi din nordul Franței în Marea Britanie. Kennedy și Calota nu au fost implicați în transportul care a dus la moartea a 39 de persoane, însă au participat la transporturi anterioare pe același traseu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Medicament pentru diabetici, vândut „la negru” pentru slăbit. Treisprezece persoane, reţinute

0
Polițiștii au eliminat o reţea care se ocupa cu traficul de Ozempic, un medicament pentru persoanele cu diabet vândut „la negru” pentru slăbit. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare 21 de mandate de percheziţie, în...