Un nou studiu arată că imunitatea față de Covid după vaccinarea cu Pfizer și Moderna ar putea dura ani de zile

Un studiu făcut în SUA arată că accinurile Pfizer și Moderna ar putea proteja ani de zile împotriva noului coronavirus. Mai mult, în cazul persoanelor care au trecut prin boală înainte de vaccinare, imunitatea ar putea dura întreaga viață.

Cei care au fost imunizați cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager ar putea să nu mai aibă nevoie de noi rapeluri, câtă vreme virusul nu evoluează foarte mult.

În cazul persoanelor care au trecut prin boală înainte de vaccinare, imunitatea ar putea dura întreaga viață, scrie New York Times.

Aceste constatări se adaugă dovezilor deja existente tot mai puternice că majoritatea persoanelor imunizate cu vaccinurile ARNm ar putea să nu aibă nevoie de o a treia doză, atât timp cât virusul nu devine mai virulent, iar variantele noi nu sunt mai contagioase, ceea ce însă nu este garantat că nu se va întâmpla.

Este un semn bun pentru cât de durabilă este imunitatea noastră față de vaccin”, a spus Ali Ellebedy, imunolog la Universitatea Washington din St. Louis, care a coordonat echipa care a realizat studiul publicat apoi în revista Nature.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.