Un etaj al Spitalului Județean Galați, transformat în Secție COVID-19. Medic:„Un an mai mizerabil n-am avut…”

Spitalul Județean Galați

Mai multe secții ale Spitalului Județean din Galați au fost mutate pentru a face loc unei noi secții pentru bolnavii de Covid. Este vorba un etaj întreg al clădirii unității medicale, care va avea 105 paturi.

Din cauza creșterii mari a cazurilor de infecțiii COVID-19 în Galați, conducerea  Spitalului Județean de Urgență a decis ca un etaj să fie transformat în Secție pentru bolnavii de coronavirus. Astfel mai multe secții, printre care Chirurgie III și Chirurgie Toracică, au fost mutate la alte etaje.

„Având în vedere creșterea tot mai mare a numărului de cazuri care se prezintă la unitatea noastră, majoritatea pacienților nemaiputând fi transferați la spitalele suport din cauza lipsei de locuri, conducerea Spitalului Județean a decis transformarea etajului 1  în secție destinată internării pacienților confirmați. Secțiile care funcționau la etajul 1 au fost mutate la alte niveluri, după cum urmează: Secția Chirurgie Generală III a fost mutată la etajul IV în cadrul Secției Chirurgie 1. Secția Chirurgie Toracică a fost mutată la etajul V , în cadrul Secției Ortopedie și Traumatologie  Secția Chirurgie Plastică și Reconstructivă a fost mutată la etajul VI în cadrul Secției ORL”, a anunțat conducerea Spitalului Județean din Galați.

Despre mutarea secțiilor a scris și medicul chirurg Paul Ichim într-un mesaj pe Facebook. Potrivit acestuia, Secția Chirurgie III ar putea fi numită „secția intinerantă” din cauza mutărilor din ultimii ani. Mai mult, medicul spune că „un mai mizerabil n-am avut, cu atâtea schimbări, cu atâtea necunoscute, cu stres și cu atâția nepricepuți”.

„Vă informez că secția Chirurgie III iar va fi mutată, pe moment, la etajul 4. La cum ne-au tot mutat în acești ultimi doi ani, cred că putem fi numiți secția itinerantă de chirurgie a Spitalului Județean.Nu prea știu cât o să dureze aceste momente, oricum, itineranți sau nu, ne vom face meseria în continuare. Nu știu cum au muncit alții, dar de când a început pandemia, n-am pus bisturiul jos, am căutat să-i ajutăm pe cei cu altă patologie și chiar urgențele chirurgicale ce aveau Covid. Era sa uit, în acest interval aproape jumatate dintre cei care muncesc aici au făcut Covid. În concluzie, an mai mizerabil n-am avut, cu atâtea schimbări, cu atâtea necunoscute, cu stres și cu atâția nepricepuți”, a scris medicul Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.