Un deputat PNL acuză angajaţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti de spionaj la recepţii oficiale

Deputatul PNL Pavel Popescu, fost președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, transmite joi că angajați ai ambasadei Federației Ruse la București „efectuează acțiuni de culegere de informații” în cadrul unor evenimente/ recepții oficiale la care nu sunt invitați.

CITEŞTE ŞI: Fostul şef adjunct al spionajului din România a murit cu COVID 19! Ce nu au reuşit două echipe de asasini plătite de România

El adăugă că ambasadele statelor care s-au pronunțat pentru introducerea de sancțiuni la adresa Federației Ruse trebuie să își întărească măsurile de siguranță.

Culegere de informaţii

„Este extrem de important ca ambasadele din București ale țărilor ce au sancționat Federația Rusă în urma invaziei Ucrainei să își sporească nivelul de securitate în următoarea perioadă. Angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/recepții oficiale la care nu sunt invitați. Acest mod agresiv de acțiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm”, a scris deputatul pe Facebook.

Ţările Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord politic pentru a pune în aplicare al optulea pachet de sancţiuni comunitare împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, de această dată ca răspuns la anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene, transmite EFE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here