Un cunoscut jurnalist de radio a murit în condiții controversate din cauza Covid. Ce declară membrii familiei

sursa foto; wow.biz. ro
sursa foto; wow.biz. ro

Moartea unui jurnalist sportiv  din București naște semne de intrebare. Răzvan Tomescu, în vârstă de 53 de ani, ziarist cunoscut de la Radioul Public, a murit vineri, 4 decembrie, la Spitalul Universitar din București.

Decesul a fost considerat din cauza Covid.

 Ce reclamă membrii familiei

Membrii familiei afirmă că nu au fost investigate durerile abdominale de care Răzvan se plângea încă de pe 30 noiembrie. Venit rapid în țară, fiul lui Tomescu a cerut efectuarea necropsiei. Pentru a fi eliminate toate suspiciunile, managerul unității medicale, doctorul Cătălin Cârstoiu, a declarat cazul ca fiind unul medico-legal. Drept urmare, medicul a trimis foaia de observație cu dosarul medical Parchetului.

Răzvan Tomescu, una din cele 212 victime cauzate de COVID

Răzvan Tomescu, este un jurnalist cu vechime în redacția Sport a Radioului Public. El  s-a aflat printre cele 212 victime cauzate de COVID, anunțate pe 4 decembrie de Ministerul Sănătății. 

Trupul neînsuflețit al jurnalistului se află încă la morga Spitalului Universitar de Urgență București. Familia lui Răzvan Tomescu refuză să-l înmormânteze înainte de a fi efectuată autopsia pentru a fi stabilită cauza decesului.

Fiul și soția nu neagă existența infecției cu COVID. Dar îi acuză pe medici că ar fi gestionat neglijent cazul lui Răzvan.

„Vineri seara am întrebat la spital cum se procedează. Inițial, am trimis o cerere online. Ne-am luat avocat. Am înțeles de la acesta că, la un deces Covid, trebuie acordul spitalului, al celor de la INML și al Procuraturii. Duminică am mai mers o dată la spital și am făcut cerere pentru necropsie. Cu bon! Apoi am trimis e-mailuri la INML și la Procuratură. Iar luni, am fost și fizic la aceste instituții”, povestește Dan Tomescu, fiul jurnalistului sportiv.

„Facem totul ca să putem dormi liniștiți”

„Facem totul în memoria tatei. Cel mai bun om de pe lumea asta. Nu a băut și nu a fumat niciodată. Era sănătos, nu avea tensiune, diabet… Noi vrem să fim siguri, să știm ce s-a întâmplat, că nu vreau să vorbim cu păcat. Nu pot să dorm liniștit, cred că a murit cu zile”, a declarat fiul.

Clipe cumplite pentru Dan Tomescu

Campion național de tenis anul trecut, Dan Tomescu, 21 de ani, se afla săptămâna trecută în Turcia, la un turneu. El a primit telefon de la mama sa, care era  îngrijorată.

„Nu mi-a spus prea multe. Dar am înțeles că tata nu era bine și că ar trebui să vin acasă”, a povestit Dan.

„Vorbisem cu el joi, 3 decembrie, pe la prânz. Îmi spunea că se simte mai bine ca zilele trecute. Dorea să-și dea masca jos, să mănânce. Ar fi vrut să se și ridice din pat. Cât am fost la turneu, mama mă ținea la curent cu ce se întâmplă”.

A acuzat dureri abdominale

Răzvan Tomescu a ajuns în spital din 27 noiembrie, când a chemat ambulanța acasă, având saturația de oxigen 87%. Timp de o săptămână, la indicațiile medicului de familie a luat tratament de COVID cu azitromicină.

Testul a apucat să-l facă abia în spital. Testul a avut rezultatul pozitiv. A fost pus imediat pe oxigen cu flux ridicat. În a doua zi de internare, Răzvan a început să se plângă de dureri abdominale.

„Când am vorbit de Sfântul Andrei, ne-a zis că-l doare rău stomacul. Ne-a și arătat în ce zonă”.

„Când era mai bine, când mai rău”

„Când era mai bine, când mai rău”, a mărturisit Răzvan Barnea, prietenul care a ținut noapte-zi legătura cu Răzvan Tomescu.

„Începeam ziua scriindu-i mesaje și terminam în miez de noapte discuțiile cu el”, a declarat acesta. El a pus la dispoziția Libertatea convorbirile dintre ei doi de pe WhatsApp.

„Joi dimineața mi-a scris că nu-l mai doare stomacul. Că se simte mai bine. Pentru ca apoi, câteva ore mai târziu, să ajungă să fie intubat. Să fie operat. Iar să aflăm că a murit”, a povestit prietenul lui Răzvan.

„Nu-mi vine să cred că i s-a întâmplat așa ceva lui Răzvan, care a făcut sport de performanță. Care alerga zilnic, mergea ore întregi cu bicicleta, avea o condiție fizică extraordinară!”.

 Ce spune Dan Tomescu 

Anunțați la nouă ore de la deces Dan Tomescu a declarat: „Am aterizat joi seară la București. Mai multe ore am încercat să dau de cineva de la spital. Dar n-am reușit. În schimb, vineri, pe la 10:30, ne-a sunat doctorul curant.

«V-a contactat cineva de la spital?», ne-a întrebat. «Nu», a răspuns mama. «Îmi pare rău, dar domnul Tomescu a murit în această dimineață, în jur de ora 1:00. Nu s-a mai putut face nimic»”.

Vrem doar adevărul”

Abia ieri, Dan a aflat că tatăl lui a făcut un infarct mezenteric. Respectiv o tromboză la nivelul membranei din sistemul digestiv care leagă intestinul de pereții abdominali. Că atunci când a fost deschis, intestinul subțire era plin de cheaguri de sânge și necrozat. Nu s-a putut salva nimic. Doctorii susțin că e o complicație a infecției cu COVID. Un virus parșiv, care dă „o boală perfidă și periculoasă, polimorfă și imprevizibilă”.

Familia crede însă că Răzvan nu a beneficiat de cel mai bun tratament.

„Cineva din spital ne-a spus că lui tata nu i s-a făcut nicio investigație, tomografie abdominală, nimic. Avea Covid, a fost pe tratament pentru Covid, l-au trecut deces Covid. Poate infecția a determinat problema. Dar vorbesc din auzite, nu ne spune nimeni nimic clar. Nici nu știm dacă a mai fost operat ori nu! Nu suntem medici .Vrem doar adevărul”, spune tânărul.

„ Familia așteaptă aprobarea autopsiei. Ulterior, în funcție de rezultatul acesteia, va continua demersurile, inclusiv la Poliție, Spitalul Universitar.

„Tratamentele și protocoalele au fost respectate”

Managerul Spitalului Universitar cunoaște cazul pacientului Tomescu.

„Familia e de înțeles, este o tragedie pe care nu o dorește nimeni. Pentru a nu plana nicio suspiciune asupra decesului, am luat decizia de a trimite foaia de observație la Parchet. E cea mai potrivită atitudine pe care o putem avea”.

”Familia a făcut o solicitare către noi pentru necropsie. Am declarat ca fiind caz medico-legal, mi se pare normal. Expertiza INML va fi relevantă. Vreau să vă spun că nu e singurul caz în care am avut familii nemulțumite. În toate situațiile s-a făcut necropsie, potrivit libertatea.ro.

„Boala cauzată de infecția cu coronavirus are o evoluție ciudată”


„Boala cauzată de infecția cu coronavirus are o evoluție ciudată. E mai mult decât o patologie respiratorie, e o problemă organică. Situația se poate schimba de la o oră la alta. Ce pot să spun este că toate tratamentele și protocoalele au fost respectate în cazul lui Răzvan Tomescu”, a mai spus medicul Cătălin Cârstoiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.