joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă oră Un brașovean care plănuia un atac terorist în România, arestat de DIICOT

 Un brașovean care plănuia un atac terorist în România, arestat de DIICOT

-

Un brașovean care promova mesaje de propagandă, pentru a instiga la săvârșirea unui act terorist, a fost retinut în urma unei anchete a polițiștilor și a procurorilor DIICOT.

Acesta vrea sa faca un act terorist și se radicalizase. Pe 15 noiembrie, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința acestuia, fiind descoperite și ridicate sistemele informatice, utilizate la săvârşirea infracţiunilor. Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de radicalizare.

Bărbatul din județul Brașov era bănuit de procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de materii explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol viaţa, sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul.

 „Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, bărbatul bănuit și-ar fi creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, folosind sisteme informatice, ar fi accesat, în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă şi ar fi deţinut, fără drept, astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care l-ar fi parcurs. Totodată, bărbatul ar fi accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material conținând instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism”, arată DIICOT.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...