Un bărbat, suspect de Covid 19, a amenințat echipajul medical de pe Ambulanță. A fost solicitată intervenția jandarmilor VIDEO

Sursa; Foto Jandarmeria , Facebook
Sursa; Foto Jandarmeria , Facebook

Un bărbat din Galați, suspect de COVID- 19, a amenințat un echipaj de ambulanță care a dorit să-l transporte la spital.  El a provocat un scandal, s-a certat cu jandarmii, și a refuzat să fie luat de ambulanța chemată de prietena lui. Scandalagiul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru proferarea de injurii și refuz de legitimare.

Scandalul a pornit de la sesizarea făcută de o prietenă care a anunțat la 112 că amicul său prezintă simptome specifice COVID-19. Bărbatul a refuzat să fie preluat de către ambulanță.

În jurul orei 11:30, jandarmii aflați în patrulare pe raza Secției 3 poliție Galați au fost solicitați prin apel 112 în sprijinul unui echipaj medical de ambulanță, care a fost amenințat cu acte de violență de către doi bărbați.

La fața locului, jandarmii au aplanat conflictul și din verificările făcute a rezultat faptul că în această dimineață o persoană a sesizat la 112 că un prieten al său prezintă simptome specifice COVID-19.

„În momentul în care a ajuns echipajul medical, bărbatul, în vârstă de 25 ani, a devenit recalcitrant și a refuzat să îi însoțească către Spitalul de Urgență Galați. Pentru a preveni escaladarea situației au fost chemați jandarmii, iar la vederea oamenilor legii bărbatul a fugit în apartament și s-a închis în casă. Jandarmii au mers să discute cu bărbatul în cauză, însă au fost împiedicați de un prieten al acestuia. Prietenul, un bărbat în vârstă de 33 ani, a fost avertizat de către jandarmi că în cazul în care nu încetează cu amenințările și injuriile la adresa forțelor de ordine vor fi luate măsuri legale împotriva acestuia”, a transmis Jandarmeria Galați.

Cel în cauză nu a ținut cont de recomandarea jandarmilor și a încercat să îi împingă, motiv pentru care a fost condus, forțat, la sediul secției de poliție unde a i-a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei pentru „împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori al altui organ de stat.”

La rândul său, bărbatul pentru care a fost solicitat echipajul medical a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru proferarea de injurii și refuz de legitimare.

De asemenea, acestuia i-a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, în data de 2 septembrie, la Spitalul Județean Galați, pentru injurii și amenințări aduse personalului medical.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.