Un bărbat a cerut în instanţă să fie luată Biblia de pe pupitru pentru că ar conţine…multe blesteme!

Un bărbat care și-a dat în judecată fostul angajator la Tribunalul Bihor a cerut instanței să mute Biblia de pe pupitrul martorilor, pe motiv că în Cartea Sfântă „sunt blesteme”.

CITEŞTE ŞI: ÎPS Teodosie, palmă pentru poliţişti: Instanţa i-a anulat amenda luată în pandemie!

Contestatorul a riscat chiar să fie evacuat din sală după s-a opus ca Biblia să fie readusă lângă microfon, în vederea audierii unui martor.

Întâmplarea s-a petrecut la finele lui 2021, când, potrivit hotărârii publicate pe portalul Rejust, magistrații Secției I Civile a Tribunalului Bihor au avut pe rol un proces în care un bărbat a contestat decizia fostului angajator de a-l concedia.

La insistențele judecătorilor de a veni la microfon pentru a fi interogat, fostul angajat a susținut că o va face cu o condiție: „Instanța constată că, după repetate rugăminți din partea sa, contestatorul acceptă să se apropie de microfon în vederea administrării probei cu interogatoriul, doar după îndepărtarea Bibliei de lângă microfon, deoarece în Biblie sunt multe blesteme.”

Desfăşurarea procesului

Iată cum este menționată mai departe desfășurarea ședinței în încheierea instanței:

„Instanța procedează la luarea interogatoriului contestatorului. Reprezentantul contestatorului arată că se opune la întrebarea nr. 1 din interogatoriu, întrucât în prezenta cauză se examinează legalitatea deciziei de desfacere a contractului de muncă. Instanța va permite contestatorului să răspundă la întrebarea nr. 1 din interogatoriu.

Instanța constată că reclamantul se opune la depunerea Bibliei pe pupitru, în vederea audierii martorului (…), sens în care îi atrage atenția că, în măsura în care nu respectă solemnitatea ședinței de judecată, va fi evacuat din sală. Instanţa procedează conform art. 318, 319 şi 321 Cod procedură civilă la administrarea probei testimoniale în cadrul căreia se audiază martorul (…) propus de contestator, (…) reclamantul întrerupând audierea în repetate ocazii.

Reprezentantul contestatorului solicită amânarea cauzei, pentru studierea înscrisurilor depuse pentru acest termen de judecată. Reprezentanta pârâtei pune aceleași concluzii.”

În cele din urmă, în luna mai a acestui an, Tribunalul a respins contestația bărbatului împotriva deciziei de concediere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.