Udrea atacă decizia de extrădare în România: Când se va da verdictul final

Udrea a așteptat până în ultima zi, marți 26 aprilie, pentru a contesta decizia instanței din Blagoevgrad care, în urmă cu o săptămână, a hotărât să o trimită în România.

CITEŞTE ŞI: Panică printre politicieni: Va turna Elena Udrea pe cineva? Ce spune avocatul fostului ministru

În a treia zi de Paște, la amiază, avocații bulgari care o reprezintă pe Elena Udrea au depus la tribunalul din Blagoevgrad contestația la decizia de punere în executare a mandatului european de arestare emis pe numele fostului ministru al Turismului.

A invocat condiţiile grele din detenţie

Udrea le ceruse judecătorilor Blagoevgrad să nu o trimită în România, invocând condițiile grele de detenție de aici, dar și amenințările cu moartea pe care le-ar fi primit în 2015, când a fost arestată preventiv. Autoritățile române au demontat însă această strategie de apărare, iar Udrea va trebui să vină în fața instanței de la Sofia cu alte argumente, în încercarea de a-i convinge pe judecători să nu o extrădeze.

Potrivit legislației din Bulgaria, după depunerea contestației, Curtea de Apel de la Sofia va trebui să fixeze un termen de judecată în următoarele 5 zile. Decizia pe care o vor lua judecătorii de aici va fi una definitivă. Cât timp va dura această procedură judiciară, fostul ministru al Turismului va rămâne în spatele gratiilor, conform deciziei instanțelor din țara vecină.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.