Udrea află astăzi dacă va fi extrădată în România

Elena Udrea va afla marți decizia judecătorilor bulgari în privința extrădării sale în România.

Marți este al doilea termen în procesul de extrădare al fostului ministru la Tribunalul din Bulgaria. Elena Udrea va fi dusă în fața instanței, iar judecătorii ar putea să ia o primă decizia în acest caz.

Documentele cerute pentru extrădarea fostului ministru, trimise de autoritățile române, au ajuns în Bulgaria, a anunțat luni Tribunalul din Bulgaria. E vorba de acte importante pe care judecătorii bulgari le-au cerut pentru procesul de extrădare.

Nu va fi o decizie definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel din Sofia. Autoritățile bulgare au la dispoziție aproximativ o lună să ia o hotărâre.

A cerut arest la domiciliu

Elena Udrea a cerut arest la domiciliu în Bulgaria şi a solicitat instanţei să nu fie extrădată în România. Avocații săi au venit cu o serie de dovezi care prezintă necesitatea fostului ministru de a-și ispăși pedeapsa în libertate.

CITEŞTE ŞI: Instanţa Supremă cere audierea Elenei Udrea în dosarul privind finanţarea campaniei lui Băsescu! Adresă în Bulgaria

Elena Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile din România, precizând că a mai fost arestată în condiții insalubre. Din acest motiv, autoritățile din Bulgaria au cerut un raport Ministerului Justiției din România, cu privire la mediul în care trăiesc deținuții. Fostul ministru le-a povestit deja autorităților din țara vecină experiența sa de la Penitenciarul Târgşor. Pe lângă condițiile greu de imaginat în care a fost nevoită să stea, Elena Udrea susține că a primit și amenințări cu moartea.

Elena Udrea are mai multe motive pentru care să nu fie extrădată și pentru care cere săvârșirea pedepsei la domiciliu. Potrivit actelor prezentate de avocați, fostul ministru ar suferi de osteoporoză, iar pentru a se trata de această afecțiune medicală a cerut azil politic în Grecia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.