Turiștii ruși au găsit o poartă de intrare în Europa printr-o țară vecină cu România

FOTO: ThePixelman/Pixabay.com
FOTO: ThePixelman/Pixabay.com

Turiștii ruși care au fost afectați de închiderea spațiilor aeriene după invadarea dicatată de Vladimir Putin în Ucraina folosesc Serbia ca rută ocolitoare pentru a vizita stațiunile turistice și orașele din Europa Occidentală. Companiile aeriene din Serbia și-au dublat capacitățile de zbor spre Rusia.

Gradul de umplere a avioanelor care fac legătura între Rusia şi Serbia a crescut cu aproximativ 50% în prima săptămână a lunii martie, comparativ cu situaţia anterioară invadării Ucrainei. De asemenea, călătoriile din Serbia spre ţări precum Franţa, Elveţia, Italia şi Cipru au crescut cu aproape două treimi, potrivit firmei de analiză a tendinţelor în ticketing ForwardKeys, scrie Bloomberg.

Poziţia neutră a Belgradului în războiul pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina permite companiei aeriene Air Serbia să continue să zboare în Rusia într-un moment în care companiile aeriene din UE şi Rusia au interdicţie de zbor între cele două regiuni. Astfel, operaţiunile Air Serbia oferă o poartă de intrare în Europa pentru ruşii care altfel ar fi nevoiţi să ocolească prin Turcia sau Golful Persic.

Air Serbia nu a dorit să facă comentarii, însă, potrivit unui agent de vânzări de la aeroportul din Belgrad, compania aeriană din Serbia şi-a dublat capacităţile spre Moscova şi Sankt Petersburg de la începutul războiului şi chiar a introdus un avion de talie mare Airbus SE A330, care anterior era folosit pentru zborurile spre New York.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.