Turiști, blocaţi în zăpadă, au fost salvaţi de jandarmii montani în Bucegi

Foto, sursa: geografia Romaniei
Foto, sursa: geografia Romaniei

Jandarmii de la Postul Montan Peștera au salvat doi turiști din București care au rămas cu mașina blocată în zăpadă, pe Drumul Județean 714, Peștera – Moroeni, din Bucegi.

Jandarmii de la Postul Montan Peștera au intervenit pe DJ 714 Peștera-Moroeni din Munții Bucegi pentru a sprijini doi turiști din București. Care în zona Plaiul Mircei au cerut ajutorul, deoarece nu au mai putut continua deplasarea. Acest lucru din cauza zăpezii depuse pe drum în ultimele ore.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani au echipat autovehiculul cu lanțuri antiderapante. Ei i-au însoțit, în condiții de siguranță până la Dichiu, turiștii mergând spre casă.

Ce recomandă jandarmii montani

„Pentru prevenirea situațiilor de pericol în zona montană recomandăm turiştilor următoarele:
– Înainte de a pleca la drum, să vă informați asupra itinerarului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale
– Să aveți autovehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, lanțuri 
– Să apelaţi cu încredere la jandarmii montani Să respectaţi indicaţiile acestora specificând datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor. Dar şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate
– Să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga și Peștera”, a comunicat Jandarmeria Dâmbovița.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.