Tribunalul Bucureşti a pus sechestru pe averea lui Nicuşor Constantinescu

Nicuşor ConstantinescuMagistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri să pună sechestru pe toate bunurile lui Nicuşor Constantinescu, pentru a putea fi recuperat eventualul prejudiciu cauzat statului în dosarul în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Tribunalul Bucureşti a decis să pună sechestru asigurător pe bunurile menţionate de Nicuşor Constantinescu în ultima declaraţie de avere, publicată pe site-ul instituţiei pe care acesta a condus-o.

Tot în şedinţa de vineri, avocatul lui Nicușor Constantinescu a cerut recuzarea magistratului care judecă dosarul în care este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi. În acest dosar, fostul preşedinte al CJ Constanţa a fost trimis în judecată în luna mai, sub acuzaţia abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, pentru aceleaşi acuzaţii, după ce niciunul dintre cei doi nu a s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Instanţa urmează să se pronunţe cu privire la acest aspect în 31 octombrie. Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în mai multe dosare, se află de mai multe luni în SUA, la tratament pentru cancer de prostată.

Pe 23 iulie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lui Nicuşor Constantinescu, ca urmare a solicitării făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia a fost menţinută în 7 august de Curtea de Apel Bucureşti, care a arătat, în motivarea deciziei, că apărarea lui Constantinescu nu s-a bazat pe înscrisuri medicale credibile care să arate că „inculpatul se afla internat în stare gravă într-un spital din New York”, la momentul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe 29 august, aceeaşi Curte de Apel Bucureşti a admis o contestaţia în anulare a procurorilor anticorupţie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucureşti să emită mandat european de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu şi să-l dea pe acesta în urmărire internaţională. Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Bucureşti, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.