Transapuseana, cel mai scump drum județean din țară, inaugurat pe 15 decembrie

Transapuseana
Transapuseana sursa foto stiridecluj.ro

Se deschide pe 15 decembrie un nou drum spectaculos în România, Transalpina de Apuseni sau oficial Transapuseana.

Drumul face acum concurenţă celor mai frumoase drumuri de la noi din ţară. Transapuseana sau Drumului Județan DJ 107I, cum este cunoscut acum acum pe hărţile rutiere, are o lungime de 80 de kilometri şi porneşte din Aiud. 

Transapuseana traversează de la est la vest zona de sud a Munților Apuseni și parcurge cele mai spectaculoase locuri din această parte a țării.

Drumul ajunge în vârf, la peste 1.000 de metri altitudine. Transapuseanae, peste munți, ajunge în Abrud, pe Drumul Național 74. Practic, drumul leagă acea zonă de autostradă A10 Sebeș – Turda. Lucrările au început în anul 2019, fiind accelerate în acest an, după ce contractul cu vechiul constructor a fost reziliat. Cel mai probabil, mai ales în timpul verii, drumul va deveni o atracție a zonei. Este o zonă pitorească, specifică Apusenilor, unde sunt foarte puțini oameni, deoarece micuțele sate sunt depopulate. Primii 40 de kilometri vor fi finalizati la mijlocul acestei luni, în 15 decembrie, restul în primăvara anului viitor. Transapuseana este cel mai scump drum județean din țară, valoarea lui fiind de 75 de milioane de euro. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.