Traian Băsescu, critici dure cu accente feroviare la adresa proiectului de buget al PSD: “Mişcăristul este beat”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, fost primar general al Capitalei, a criticat dur luni bugetul pe anul 2017, despre care a spus că veniturile scad, iar cheltuielile cresc, comparând cu situaţia cu două trenuri care merg în viteză pe aceeaşi linie, din direcţii opuse, iar responsabilul pentru mişcare este „beat”.

PMP a anunţat că nu va vota bugetul pe anul 2017. Traian Băsescu a acuzat prognoze „idealiste” asupra creşterii economice, atrăgând atenţia asupra repetării situaţiei din 2009.

„Aş caracteriza acest buget ca fiind unul imprudent, riscant, pentru că pleacă de la premise ideale sau idealiste. O spune un om care a mai văzut acest film, în 2009, când Comisia Naţională de Prognoză dăduse pentru 2009 o creştere de 5,6% şi a fost o creştere negativă de 7,1%”, a spus Băsescu, în plenul Parlamentului.

Fostul preşedinte a comparat actuala situaţie cu cea a unor trenuri – unul reprezentând creşterea cheltuielilor, iar celălalt scăderea veniturilor. „Nu pot să nu vă spun că am senzaţia, privind la legile care au guvernat întocmirea acestui buget, că avem două trenuri care merg pe aceeaşi linie, din direcţii opuse, fiecare cu 100 de kilometri la oră, iar în regulatorul de circulaţie avem un om de la mişcare care e beat. Mişcăristul este beat. De ce dă drumul unor două trenuri în condiţiile în care unul măreşte cheltuielile şi celălalt tren scade veniturile?”, a afirmat el, fiind huiduit din sală de către parlamentarii PSD şi ALDE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.