Teodorovici: Susțin principiul unui Guvern cu mai puține ministere

„Susţin principiul unui Guvern mult mai suplu, cu ministere mai puţine ca număr, cu oameni foarte determinaţi la conducerea acestora. Mai desparte o să fie o discuţie în CExN şi se va lua o decizie”, a spus Teodorovici, marţi, la Senat.

El a explicat că în CExN se va decide dacă va fi adoptată soluţia unei remanieri sau a unei restructurări a Guvernului.

„Au fost discuţii şi ieri la CExN, pe aceste doua variante, fie remaniere, fie restructurare. Înţeleg că este mai simplă calea remanierii, acolo unde este necesar jumătate plus unu din cei prezenţi în sală. Mai departe, celelalte variante sunt cele pe care juriştii le vor prezenta. Se va lua o decizie în partid pe care dintre cele două căi se va merge”, a adăugat Teodorovici.

Potrivit acestuia, în prezent „se doreşte lăsarea unui guvern, cel de astăzi, fără instrumentul pentru care este în funcţie, să ia anumite măsuri şi în situaţii excepţionale”.

„Dacă avem un guvern care nu poate legifera şi pare o situaţie de excepţie, cum s-a întâmplat şi anii trecuţi, de la inundaţii până la orice alt tip de situaţie, pentru care nu poţi să legiferezi, atunci cei care se joacă cu această zonă nu ştiu cum vor explica. Bine ar fi să gândească înainte să ia astfel de decizii. Rolul Guvernului este să guverneze. Şi schimbarea unui Guvern se face în mod democratic, la vot (n.r. la învestire), sau printr-o moţiune de cenzură”, a mai spus Teodorovici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.