Târg de Oferte Educaționale Universitare, organizat de Primăria Sectorului 5. VIDEO

Rareș Hopincă
Rareș Hopincă

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” Sector 5, a organizat, de marți până joi, la The Ark, Strada Uranus nr. 150, un Târg de Oferte Educaționale Universitare.

Rareș Hopincă a precizat joi că scopul Târgului a fost de a-i convinge pe absolvenții de liceu să-și continue studiile în București.

„Am avut aici, în cadrul târgului educațional, cele mai mari universități din București. 11 universități și-au prezentat oferta educațională. Am avut chiar și activități interactive, de exemplu, Universitatea Politehnică a venit cu experimente. Tinerii au văzut și partea practică a învățământului superior, partea mai interesantă și mai atractivă. Consider că evenimentul a fost un succes și vom vedea în toamnă dacă mai mulți dintre absolvenții noștri vor rămâne acasă, în Sectorul 5 sau în București, și dacă în continuare vor alege să rămână în România să-și facă aici o carieră.Este prima ediție pe care am organizat-o în Sectorul 5. Am văzut că există interes și din partea elevilor și din partea profesorilor de liceu și mai ales din partea universităților și cu siguranță vom repeta acest târg în fiecare an sau cât ne vor cere copiii din Sectorul 5”, a declarat Rareş Hopincă.

În cadrul evenimentului organizat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural Ştefan Iordache, centre universitare de renume din Capitală, precum Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Bucureşti, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Academia de Studii Economice, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” vor prezenta oferta educaţională tinerilor absolvenţi de liceu.

Misiunea Centrului Cultural și de Tineret Sector 5

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 are rolul de a identifica și aborda nevoile culturale ale comunității reprezentate, de a susține proiecte, manifestări și activități culturale locale și de a fi, în general, un catalizator cultural comunitar – permițând formarea și consolidarea unei identități culturale locale.

Promovarea interacțiunii culturale între grupuri diferite provenind atât din interiorul, dar mai ales din exteriorul comunității în vederea susținerii toleranței culturale, a dialogului și a solidarității, dar și a asigurării permisibilității comunicative între diferitele medii socio-culturale, țintind spre dizolvarea problemelor etnice și sociale prin cultivarea spiritului civic;

Protejarea și susținerea libertății de creație, înțeleasă ca drept la exprimare artistică (materializarea într-o formă artistică a unei opinii/poziționări față de anumite lucruri/fapte/acțiuni), în conformitate cu art. 33 al Constituției României și a normelor internaționale, pentru perfecționarea și formarea tinerilor în domeniile artistice și asigurarea performanței în creativitate, cultură și educație, dar și pentru validarea expresivității artistice și dezvoltarea culturală și artistică multivalentă;

Susținerea accesului liber și a oportunităților egale la cultură, sport și educație continuă, oferind condițiile necesare însușirii valorilor, exprimării artistice libere și participarii la manifestări și programe culturale, de dezvoltare, creative și educaționale, crescând gradul de acces și participarea cetățenilor la viața culturală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.