duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSTUDIU. Unu din 3 bolnavi de COVID a avut un diagnostic de...

STUDIU. Unu din 3 bolnavi de COVID a avut un diagnostic de afecțiune psihică sau neurologică!

-

Unu din trei supraviețuitori COVID-19 a avut un diagnostic de afecțiune psihică sau neurologică, până la șase luni de la infectare, arată un studiu publicat marți în revista Lancet Psychiatry, citat de CNN.

Cercetarea a fost realizată prin studierea dosarelor medicale electronice a peste 236.000 de pacienţi cu COVID-19, în special din SUA.

Cel mai frecvent diagnostic a fost anxietatea, la 17% din persoanele tratate pentru COVID-19, urmată de tulburări de dispoziţie, în cazul a 14% din pacienţi. Cercetătorii susțin că, deşi efectele neurologice sunt mai severe la pacienţii spitalizaţi, acestea sunt des întâlnite și la cei care au fost trataţi doar în ambulatoriu.

Analiză pe termen lung

„Această rată s-a mărit progresiv pe măsură ce severitatea bolii COVID-19 a crescut. Dacă ne uităm la pacienţii care au fost spitalizaţi, această rată a crescut la 39%”, a declarat Maxime Taquet, academician clinic în psihiatrie la Universitatea din Oxford şi coautor al noului studiu, potrivit CNN. Cercetătorul mai spune că aceste afecțiuni psihice și neurologice sunt mai frecvente după COVID-19 decât după gripă sau alte infecții respiratorii, chiar și atunci când pacienții prezintă și alți factori de risc.

CITEŞTE ŞI: Medicii de familie nu se înghesuie la vaccinarea anti-COVID a pacienţilor: Doar 30% au acceptat

„Acum trebuie să vedem ce se întâmplă după șase luni”, a mai adăugat Taquet. Studiul, publicat marți în revista Lancet Psychiatry, este cel mai mare de până acum şi a presupus consultarea dosarelor medicale electronice a peste 236.000 de pacienţi cu COVID-19, mai ales din SUA.

În cadrul cercetării, experții i-au comparat pe cei care au avut COVID-19 cu cei care au experimentat alte infecţii ale tractului respirator, în acelaşi interval de timp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...