Stelian Ion dezvăluie scandalul din Coaliție la desființarea SIIJ!

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este o certitudine şi a propus chiar o sesiune extraordinară a Senatului, ca şi Cameră decizională a Parlamentului, în care să se discute acest subiect.

Stelian Ion a menţionat că au fost unele discuţii în coaliţia de guvernare, discuţii care au întârziat luarea unei decizii în privinţa SIIJ.

CITEȘTE ȘI: După ce a dat aviz negativ desfiinţării SIIJ, şeful CSM o dă la-ntors: Este ineficientă!

„Mi-aş fi dorit mult mai mult, spre exemplu, astăzi, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie ar fi trebuit să fie deja istorie. De asemenea, legile Justiţiei era bine dacă ar fi fost în Parlament şi deja începea discuţia. Sunt multe capitole care ar fi putut sta mai bine, dar am avut un raport MCV de curând, este o oglindă obiectivă, o oglindă fidelă a ceea ce se întâmpă în Justiţie şi ne arată că suntem pe drumul cel bun, că trebuie să continuăm în direcţia aceasta, ferm, şi fără să ne abatem de la promisiunile pe care le-am făcut la început, fără să ne abatem de la a respecta recomandările din partea Comisiei Europene, de a respecta avizele Comisiei de la Veneţia şi aşa mai departe”, a declarat Stelian Ion.

Legile Justiției, ajustate

Stelian Ion a adăugat că în coaliţie se fac unele „ajustări” ale legilor Justiţiei. „În prezent, legile Justiţiei sunt în etapa finală a elaborării lor, după ce am anunţat în martie că la minister sunt finalizate, după o perioadă de şase luni de dezbateri publice, de consultări. Urmează această perioadă în care, în cadrul unui grup de lucru format în coaliţie, se fac ultimele ajustări. Am aşteptarea că în următoarea sesiune parlamentară, pentru că a mai rămas foarte puţin din actuala sesiune, să fie pe masa Parlamentului şi să înceapă dezbaterea. E vorba de trei legi ale justiţiei, cele mai importante, care reglementează sistemul judiciar”, a explicat Stelian Ion.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.