Spitalul Universitar de Urgență, concurs pentru 143 de posturi

Consiliul de Etică, control la Spitalul Universitar

Spitalul UniversitarSpitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) scoate la concurs 143 de posturi de asistenţi, brancardieri, infirmieri sau moaşe, ne-a declarat managerul unităţii, Florin Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu spune că este un deficit mare de cadre sanitare medii și că va fi organizat cel mai mare concurs din ultimii ani, mai ales în contextul deschiderii unei clinici noi şi a blocului operator modern cu 11 săli care pot funcţiona simultan pentru toate specialităţile chirurgicale. Posturile au fost blocate aproape un deceniu.

„Avem nevoie de personal mediu sanitar pentru secţiile de Obstetrică ginecologie, Unitatea de Primiri Urgenţe, Anestezie Terapie Intensivă şi pentru noua clinică de excelenţă în chirurgia vasculară. Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătăţii, concursurile vor fi organizate după ce a fost semnat contractul cu casa de asigurări de sănătate, în limita bugetului pentru anul în curs, dar pentru prima dată în acest an, fără avizul Ministerului Sănătăţii, ci al managerului”, a mai spus Cătălin Cîrstoiu.

În spital sunt internaţi anual 65.000 de pacienţi, dintre care aproximativ 60 la sută necesită intervenţii chirurgicale. Spitalul Universitar va avea în total 19 săli de operaţie. În spital sunt în prezent 2.300 de angajaţi.

Citește și INTERVIU – Cătălin Cîrstoiu: „În 2015, Spitalul Universitar de Urgență va avea un bloc operator central ultramodern”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.