Şoşoacă vrea dosare penale împotriva jandarmilor care ar fi fost abuzivi cu protestatarii

Preşedintele partidului SOS România Diana Şoşoacă susţine, într-un material video postat pe Facebook, că jandarmilor care au comis abuzuri la adresa protestatarilor din rândul transportatorilor şi fermierilor ar trebui să li se întocmească dosare penale.

CITEŞTE ŞI: PNL, atac la Şoşoacă şi Simion: Dezordinea, violenţa, o formă de anarhie din care ei să culeagă voturi!

Senatoarea Diana Şoşoacă afirmă că jandarmii au comis abuzuri asupra protestatarilor, argumentând că aceştia au încălcat inclusiv prevederile Constituţiei României, care prevede că aceştia ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor.

„Voi, jandarmii, aţi blocat drumurile, aţi creat o situaţie de criză, voi aţi încălcat Constituţia, aţi ameninţat protestatarii cu arme, aţi făcut acte de anarhie, nu aţi apărat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor ba chiar le-aţi încălcat. Legea vă obligă să acţionaţi în interesul cetăţenilor, nu împotriva lor”, a spus Şoşoacă.

Fac plângere şi la Comisia de Abuzuri

„M-am autosesizat în cadrul comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat cu privire la abuzurile exercitate de guvern, jandarmi, polițiști, prefecturi, primării împotriva protestatarilor!”,a subliniat Şoşoacă.

Într-un comunicat de presă, ea arată: „În ultima perioadă, am constatat cu toții faptul că problemele generalizate din economia României au ajuns dincolo de limita suportabilității pentru un segment foarte mare de români.

Ca și exemplificare concretă, avem acțiunile actuale de protest ale transportatorilor români care, datorită unor măsuri aberante promovate de către actuala guvernare, au ajuns, să fie nevoiți, să recurgă la măsuri extreme pentru a evidenția problemele majore cu care este confruntat sectorul transporturilor din România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.