SONDAJ Unul din șase români va sta de Revelion acasă împreună cu familia, în fața televizorului

Revelion

Șase din zece români vor sta de Revelion acasă, în fața televizorului, împreună cu familia, relevă un sondaj realizat telefonic, în luna decembrie, de Cult Market Research.

Bărbaţii români au planuri mai diverse decât femeile cu privire la locul în care vor petrece Revelionul. Pe lângă petrecerea acasă, aceştia le aleg şi pe cele date de prieteni, pe cele la munte şi pe cele în străinătate.

De cealaltă parte, româncele optează, mai degrabă, pentru un Revelion petrecut acasă. Doar 4% dintre participanţii la acest sondaj spun că vor ieşi din ţară special pentru a sărbători Revelionul. În mediul rural, opt din 10 români optează pentru petrecerea Revelionului acasă, în timp ce doar cinci din 10 cetățeni din mediul urban aleg acest tip de petrecere.

Doar 17% dintre conaționali vor petrece împreună cu prietenii de Revelion, iar o proporţie mai mare a acestora se regăseşte în rândul tinerilor cu vârsta mai mică de 25 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă, românii preferă ca în noaptea dintre ani să fie alături de partenerul de viaţă. Jumătate dintre români asociază noaptea de Revelion cu familia şi doar 14% se gândesc la distracţie.

Cei mai mulți români vor degusta preparate tradiţionale româneşti (86%), în timp ce unul din 10 va opta pentru bucătăria internaţională. Acestora li se vor alătura băuturi alcoolice precum vinul (38%) şi şampania (34%). Surprinzător, există și o categorie destul de numeroasă ce nu va consuma alcool în noaptea dintre ani (31%).

Alegerea modului în care îşi vor petrecere Revelionul este strâns legată de bugetul alocat pentru această ocazie. 46% dintre respondenţi alocă maximum 500 de lei pentru această noapte, iar 19% nu s-au hotărât încă privind suma pe care o vor cheltui. Bărbaţii susţin, într-un procent mai mare decât femeile, că vor aloca mai mult de 500 de lei pentru noaptea dintre ani.

Cei mai mulţi români (58%) nu au superstiţii de Anul Nou. Totuşi, pentru a avea noroc tot anul, nu sunt puțini conaționali care poartă culoarea roşie, ţin bani în buzunar/geantă, îşi pun dorinţe la miezul nopţii sau consumă alimente care ar aduce noroc (de exemplu, peşte, struguri).

La sondajul telefonic realizat în luna decembrie, de Cult Market Research, au participat 800 de persoane.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.