Șocant. Un medic i-a dat unei paciente bolnave, internată în spital, prea multe antibiotice

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Unii medici  le-ar fi dat pacienților prea multe antibiotice,  uneori prea puternice. Este concluzia unei anchete efectuate de Direcția de Sănătate Publică la Spitalul Județean din Botoșani. Controlul a avut după primirea unei sesizări legate de felul în care a primit îngrijiri medicale o femeie internată pentru Covid-19.

Inspectorii sanitari au descoperit că bolnava a primit un antibiotic puternic. Acest lucru a favorizat apariţia bacteriei, fapt ce a determinat folosirea apoi a încă două antibiotice, de clasă inferioară.

Deoarece tratamentul nu a avut rezultate,  medicii au folosit antibiotice şi mai puternice.A fost administrat un antibiotic din categoria antibioticelor de salvare pentru a scăpa de bacterie.

O femeie a reclamat direct la Ministerul Sănătății faptul că  mama ei a fost internată în spital din cauza Covid-19. Ea a sesizat că a primit în tratament şi un antibiotic puternic, deşi analizele nu recomandau acest lucru.

După tratamentul împotriva Covid-19, pacienta a început să se simtă și mai rău. Inspectorii sanitari au constatat că  bolnava s-a infectat cu  bacteria Clostridium dificile în timp ce se afla în spital, potrivit digi24.ro.

Control la spital

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că în urma anchetei de la Spitalul Mavromati s-a constatat că unitatea sanitară are o politică de utilizare corectă a antibioticelor, fiind doi medici care verifică modul în care sunt ele administrate.

Medicul care a administrat antibiotice femeii a motivat că ea avea febră de până la 39 de grade. Din cauza antibioticelor, flora intestinală  a fost distrusă, lucru care a generat infecția. Controlul s-a extins la nivelul întregului spital, a spus Monica Adăscăliței.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.