Șoc pentru polițiștii germani după ce au oprit un microbuz plin cu români

FOTO: Skica911/Pixabay.com
FOTO: Skica911/Pixabay.com

Polițiștii germani au fost uimiți să constatate că în momentul în care au oprit un microbuz plin cu români, din el au coborât 16 persoane, deși locurile disponibile erau doar 9.

Întâmplarea a avut loc în districtul Gorlitz. Șoferul a fost denunțat, iar câțiva pasageri au fost nevoiți să găsească un alt mijloc de transport pentru a-și continua drumul spre destinația lor, potrivit unui comunicat transmis de Poliția din Ebserbach.

Potrivit polițiștilor, zece dintre români călătoreau înghesuiți, doi pasageri se aflau pe niște genți de lângă portieră, iar alți trei pasageri erau înghesuiți în zona pentru bagaje din spatele microbuzului.

Polițiștii germani l-au amendat pe șofer pentru mai multe încălcări ale codului rutier și ale normelor de transport, iar pe 6 dintre pasageri nu i-a mai lăsat să continue călătoria și au mers la tren. Șoferul și ceilalți pasageri au plecat mai departe.

În urmă cu două săptămâni, tot în Germania, un microbuz cu români a fost blocat de polițiști. 8 români au fost opriți din drumul lor spre țară după ce ofițerii au descoperit că șoferița, o franțuzoiacă de 42 de ani, nu deținea licență necesară pentru transportul comercial de călători. Șoferița a fost amendată.

De asemenea, un alt microbuz cu români a fost blocat în Austria. Mașina venea din Anglia, iar polițiștii au descoperit că sub salteaua unei banchete se aflau peste 50.000 de euro care nu au fost declarați. Șoferul a spus că ar fi primit banii de la tatăl său pentru a cumpăra mașini din Anglia, pe care să le aducă apoi în țară. Dar tranzacțiile nu s-au mai făcut, astfel că se întorcea cu banii acasă. Potrivit legislației, sumele mai mari de 10.000 de euro în cash trebuie anunțate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.