duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSimion, invitat la Iaşi de Ziua Unirii. PSD: Probabil unii politicieni care...

Simion, invitat la Iaşi de Ziua Unirii. PSD: Probabil unii politicieni care nu se vor abţine şi vor ieşi cu contre!

-

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, membru PSD, a declarat întrebat dacă se aşteaptă la momente tensionate marţi la Iaşi de Ziua Unirii, că „probabil, unii politicieni nu se vor abţine” şi că ar putea ieşi „cu contre”.

CITEŞTE ŞI: Simion a RĂBUFNIT la adresa firmelor austriece: Trebuie să oprim furtul pădurilor!

Lucian Romaşcanu a spus luni la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii 20 de ani există o dezbinare în societatea românească şi că marţi la manifestările oficiale din centrul Iaşiului se aşteaptă să iasă „cu contre”.

„Este o chestiune pe care din păcate conducerile supreme ale ţării de 20 de ani încoace au făcut-o constant şi anume o dezbinare în societatea românească. Şi în ziua Unirii în loc să fim toţi şi să ne bucurăm şi să îi comemorăm pe cei care au fost la nivelul la care au putut să facă această unire, probabil va ieşi cu contre. Cred că măcar în momentele solemne ale zilei de mâine toţi decidenţii politici care vor participa vor comunica cu susţinătorii astfel încât să avem o manifestare decentă. Mi-e greu să cred că unii dintre ei se vor putea abţine, dar o să vedem”, a declarat ministrul Lucian Romaşcanu.

Cine va participa

La manifestările oficiale de marţi de la Iaşi organizate de Ziua Unirii vor participa premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, mai mulţi miniştri, dar şi alţi lideri politici.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat vineri că manifestările care vor avea loc la Iaşi pe 24 ianuarie nu trebuie politizate şi nici să fie însoţite de ţipete, precizând că „vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri”.

Întrebat dacă au fost invitaţi inclusiv şefii AUR, Mihai Chirica a răspuns afirmativ.

„Sigur că da, inclusiv de la AUR şi îi aşteptăm cu drag. Şi ei au o agendă naţionalistă şi încercăm să-i înglobăm în rândul manifestărilor organizate de către noi. Poate să vină toată lumea, este loc pe scenă pentru fiecare dintre ei”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Manifestările oficiale dedicate Zilei Unirii Principatelor Române vor avea loc marţi, 24 ianuarie, în Piaţa Unirii din Iaşi, începând cu ora 11.00.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...