Sezonul de ski se deschide joi la Poiana Braşov

Tarifele pentru ski sunt mai mari cu 17% decât anul trecut

Autorităţile din Braşov anunţă că joi vor fi deschise pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru. Este pentru prima dată în ultimii ani când sezonul de schi în Poiana Braşov se deschide in luna noiembrie.

De joi, 30 noiembrie, vor fi funcţionale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

 Tarifele vor cu, în medie, cu 17% mai mari comparativ cu sezonul trecut. Consiliul Local Braşov a aprobat facilităţi pentru localnici şi pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora. ”De joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion şi Bradul”, anunţă, marţi, Primăria Braşov, potrivit observatornews.ro.

  În partea superioară a masivului Postăvaru stratul de zăpadă bătută pe pârtie are o grosime de 30 de centimetri, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind foarte bune

. Consiliul Local a aprobat noile tarife pentru actualul sezon de schi, dar şi unele facilităţi. Din acest sezon persoanele care locuiesc în municipiul Braşov vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum şi cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 şi 14.00. Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora vor plăti cu 10% mai puţin. Pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, Ana Teleferic va organiza evenimente dedicate pe pârtiile pentru începători. ”În ceea ce priveşte noile tarife, cea mai mare influenţă a avut-o modificarea cotei TVA de la 5 % la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-au adăugat creşterea cheltuielilor cu energia şi salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflaţiei, de 8,1% octombrie 2022 – octombrie 2023). Astfel, s-a ajuns la o medie a majorării tarifelor cu 17%”, mai transmite Primăria Braşov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.