Se întâmplă în România. Porc tăiat chiar în mijlocul străzii

Porc taiat in strada. Sursa foto: observatornews.ro
Porc taiat in strada. Sursa foto: observatornews.ro

O familie din Târgu Jiu a tăiat porcul chiar în mijlocul străzii.  Imaginile au fost postate pe Facebook de o persoană care a observat cum a fost sacrificat animalul.

„Azi dimineaţă pe o stradă din Târgu Jiu. Doar în România poţi vedea aşa ceva“, a scris cel care a postat fotografiile pe Facebook.

Cei care au tăiat animalul au fost amendaţi cu 200 de lei de polițiști, potrivit unei hotărâri de consiliu local privind modul de gospodărire a localităţii. Sacrificarea a avut loc pe strada Lainici, din Târgu Jiu, potrivit observatornews.ro.

Robert Spânu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, a declarat că Poliţia ar trebui să se sesiseze în acest caz.

„Poliţia trebuie să intervină dacă s-a întâmplat pe domeniul public. Dacă stă la casă şi sacrifică porcul din gospodărie, nu este vreun pericol din punct de vedere sanitar-veterinar. Din punctul nostru de vedere, familia trebuie să efectueze analiză la carnea rezultată. Vorbim aici de examenul trichineloscopic. Este posibil ca acel porc să fie infectat cu trichineloză şi să producă o boală gravă boală la oameni, care poate duce chiar până la moarte“, a spus acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.