Se încheie anul școlar 2016-2017 pentru elevii claselor a XII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat

Elevii claselor a XII-a încheie vineri, oficial, anul şcolar, pentru a se putea pregăti de examenul de Bacalaureat, care va începe pe 6 iunie. Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile se fac în perioada 22 – 26 mai.

Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (114-16 iunie).

Probele scrise vor începe pe 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă,  28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate pe 5 iulie, până la ora 16,00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine examenul naţional de Bacalaureat într-o sesiune specială care va avea loc începând de luni, 29 mai, şi până în 9 iunie. În perioada 29 – 30 iunie are loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 31 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în intervalul 2 – 3 iunie – Evaluarea competenţelor digitale. Din 6 iunie încep probele scrise. Astfel, pe 6 iunie este proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 7 iunie – Proba obligatorie a profilului, pe 8 iunie – Proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 9 iunie proba la Limba şi literatura maternă. Tot pe 9 iunie, până la ora 18,00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18,00 – 20,00.

Pe 10 iunie vor fi afişate rezultatele finale.  La acestă sesiune, care se va desfăşura la Ploieşti, s-au înscris 223 de candidaţi – 144 fac parte din loturile sportive, 79 participă la competiţii internaţionale pe discipline, iar 33 vor susţine examen de admitere la universităţi din străinătate.

Şi elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, pe 9 iunie, pentru ca din 19 iunie să susţină probele de la Evaluarea Naţională. Probele scrise vor fi susţinute pe 19 iunie la limba şi literatura română, pe 21 iunie la matematica şi pe 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până pe 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe pe 17 iunie şi se va încheia pe 10 septembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.