Se caută șefi la DIICOT și DNA

Ministerul Justiţiei declanșează procedura de selecție pentru opt posturi vacante de conducere din Parchetul General, DIICOT și DNA.

Unul dintre posturi este cel de procuror-șef al DIICOT, vacant din septembrie 2020, când Giorgiana Hosu a demisionat după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig.

După demisia de la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, iar în luna iunie s-a pensionat.

Posturile vacante pentru care este declanșată selecția sunt:

Parchetul General:
procuror-șef secție – Secția de resurse umane și documentare

DIICOT

procuror-șef
procuror-șef adjunct
procuror-șef secție – Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și criminalității informatice

DNA

procuror-șef adjunct
procuror-șef secție – Secția de combatere a corupției
procuror-șef secție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție
procuror-șef secție – Secția judiciară penală

CITEȘTE ȘI: Cererea de pensionare a Giorgianei Hosu a ajuns la Iohannis! Ce a decis președintele

Calendarul, criteriile de organizare și desfășurare a selecției pot fi consultate pe pagina web a Ministerului Justiției: http://www.just.ro/anunt-selectie-procurori/.

Înscrierea la concurs

Ministrul Justiției, Stelian Ion, îi îndeamnă pe toți procurorii care îndeplinesc cerințele să se înscrie la concurs, spunând că sunt funcții care pot da o direcție importantă în lupta anticorupție și împotriva criminalității. „Este o etapă importantă pentru justiție. DNA și DIICOT sunt corpuri de elită în lupta anticorupție și împotriva criminalității organizate și au nevoie de o conducere stabilă și cu atribuții complete. Este momentul să consolidăm DNA și DIICOT, să întărim lupta anticorupție și împotriva criminalității organizate printr-o conducere cu autoritate și puteri depline.

Îi îndemn pe toți procurorii care îndeplinesc cerințele să se înscrie la concurs. Este ocazia să se implice la nivel de funcție de decizie și să impună acele schimbări pe care le așteaptă procurorii pentru a lucra în anchete penale profesioniste, imparțiale și independente”, afirmă Stelian Ion.

El le „garantează” procurorilor că sunt „pe deplin independenți”, că va „respinge public orice formă de presiune asupra lor” și le va sprijini solicitările pentru buna funcționare a instituțiilor.

„Știu că reforma sistemului judiciar este un proces greu și că vor fi piedici. Tocmai de aceea avem nevoie de procurori șefi integri, puternici, independenți”, adaugă ministrul Justiției.

Postul de procuror-șef al DIICOT a rămas vacant în septembrie 2020, când Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT după ce soțul acesteia, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Carpatica Asig”, pentru infracţiunile de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. După demisia de la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, iar în luna iunie s-a pensionat, la 48 de ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.