Se ascut săbiile în USR PLUS: Cioloș – pe primul loc în primul tur al alegerilor pentru conducerea partidului

Barna și Cioloș
Barna, candidatul USR-PLUS la Cotroceni. Cioloș, premier

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS cu 46% din voturi, în fața lui Dan Barna (43,9%) și Irineu Darău (10%).

Informația a fost confirmată într-o declarație de presă de Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt Ionuț Moșteanu. Urmează turul doi al alegerilor interne, care va avea loc în perioada 23 – 30 septembrie.

Durău, 10% din voturi

Dacian Cioloș a primit 15.111 de voturi, Dan Barna – 14.404 de voturi și Irineu Darău – 3.300 de voturi. Totalul voturilor a fost de 32.815 (adică 74,4% din totalul alegătorilor, adică 44.114).
În competiția internă s-au înscris trei candidați: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

CITEȘTE ȘI: Răzmeriță în USR PLUS: Ghinea îl face praf pe Cioloș!

Membrii USR PLUS au început să voteze pentru noul președinte al partidului de miercuri, 15 septembrie, dar votul a fost întrerupt timp de o zi din cauza faptului că au primit drept de vot mai mulți membri suspendați pentru neplata cotizațiilor. Votul s-a reluat pe 16 septembrie și s-a încheiat azi.

Votul s-a desfășurat online, prin intermediul unei platformei informatice, și este programat în două tururi dacă niciunul dintre candidați nu reușea să obțină peste 50% din voturi în primul tur.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.