sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă oră„Scriitorul“ Cătălin Voicu a fost eliberat condiționat

„Scriitorul“ Cătălin Voicu a fost eliberat condiționat

-

Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție, a fost eliberat condiționat sâmbătă dimineață, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmbovița.

catalin voicu”Respinge ca nefondată contestația formulată de către  Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești împotriva sentinței penale nr.2192/27.11.2015, pronunțată de către Judecătoria Găești (…) condamnat fiind Voicu Cătălin, aflat in Penitenciarul Găești.(…) Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 12.02.2016”, se arată pe portalul instanțelor.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a susținut vineri, în fața instanței, că a muncit în penitenciar, ”chiar și munci considerate de unii înjositoare”, a scris, a făcut tot ce depinde de el pentru a fi eliberat condiționat.

Cătălin Voicu a vorbit despre cărțile scrise în penitenciar, subliniind că el este autorul și că au un clar caracter științific. ”Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele științifice”, a spus Cătălin Voicu.

În explicațiile date în legătură cu cărțile scrise, Voicu a spus că a scris și că a început al Patrulea Război Mondial, în opinia sa, odată cu recentul conflict turco-rus, asta în condițiile în care consideră că al Treilea Război Mondial a fost Războiul Rece.

Voicu a invocat și motive familiale pentru a fi eliberat condiționat, spunând că trebuie să își susțină familia. ”Tatăl meu a murit din cauza acestui proces, mama mea este bolnavă. Trăiesc o adevărată dramă”, a precizat fostul senator PSD.

În noiembrie 2015, Judecătoria Găești a admis propunerea de liberare condiționată a lui Cătălin Voicu. Decizia a fost însă contestată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat, în aprilie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șapte ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...