Scandal în Senat pe taxa de boală: Livraţi pâine şi circ!

Foto: Radio Iasi

La 100 de zile de când a fost introdusă taxa pe boală, premierul declară că decizia de eliminare va fi luată în această săptămână.

CITEŞTE ŞI: Senator Sorin Lavric (AUR): Am înfrânt! România a intrat în Schengen în genunchi

Bolnavii cronici și femeile gravide care își iau concediu medical primesc cu 10% mai puțini bani la final de lună.

Senatorul USR Ștefan Pălărie a vorbit de la tribună ținând în mână o pancartă pe care scria „PSD-PNL: Taxe mai mari, baroni mai bogați”.

„Colegii de la PNL, la votul trecut, se lăudau că elimină această nebunie”, a spus Pălărie, care a dat play și unei înregistrări la microfonul aflat în fața sa.

„Proiectul de lege este la Cameră, împreună chiar și cu colegii de la UDMR, deci toate formațiunile politice din Parlamentul României, am votat la unison eliminarea. Rămâne acum, colegii din Camera Deputaților, în momentul în care vor avea un raport făcut la comisiile de specialitate, să-l aprobe”, a spus Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

Dezbaterea din plenul Senatului s-a lăsat cu scandal

„Dacă vă faceți și o fabrică de pâine, livrați românilor tot ce credeți dumneavoastră că vor, și anume pâine și circ”, a spus senatorul PSD Lucian Romașcanu, de la tribună.

Augustin Țâgârlaș, senator PNL: „Astăzi în comisia juridică, domnul lider s-a prezentat nepregătit, nu știa despre ce vorbește și a avut tupeul să jignească o colegă, o doamnă senator, făcând-o nesimțită. Dacă eram în vremurile alea bune, îi aruncam o mănușă în bot și îl provocam la duel”.

„Aveți nesimțirea să spuneți că e ceva în neregulă cu ce depunem noi, când ați blocat punerea pe ordinea de zi și excluderea acestei taxe de patru ori la Camera Deputaților? Rușine!”, a intervenit de la tribună senatorul USR Radu Mihail, căruia i s-a întrerupt microfonul, potrivit Digi24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.