Scandal cât casa la Interne: MAI este confiscat de un om politic care nu mai are niciun fel de demnitate!

Sindicatul Europol susţine că ministrul de Interne, Lucian Bode, ar fi solicitat conducătorilor de unităţi de Poliţie să nu invite sindicatele la activităţile de bilanţ, dând ca exemplu evaluarea activităţii Poliţiei Capitalei.

CITEŞTE ŞI: USR, somaţie pentru Bode: Un mare pas către demisie!

„Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu «perdonalul» propriu. Domnul «doctor» Bode instaurează totalitarismul în MAI”, afirmă sindicaliştii. Poliţia Capitalei arată că evaluarea se face în mai multe etape, invitaţii fiind stabiliţi în funcţie de temele abordate. „Activitatea de astăzi se desfăşoară cu personalul propriu, urmând ca dialogul cu sindicatele să se organizeze într-un alt format”, precizează Poliţia.

„Situaţie fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne, «doctorul» în energie Bode a remis o adresă către structuri, pe care a clasificat-o pentru a nu avea acces la ea, prin care le interzice conducătorilor de unităţi să invite organizaţiile sindicale la activităţile de bilanţ”, au reclamat sindicaliştii de la Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ei au arătat că au solicitat conducerii Poliţiei Capitalei să confirme dacă bilanţul activităţii pentru anul 2022 se va realiza în locaţia şi la ora pe care sindicatul le-a primit „pe surse”.

De ce s-au supărat poliţiştii

„Răspunsul lor însă ne-a confirmat cele mai mari temeri, MAI este confiscat de un om politic care nu mai are niciun fel de demnitate. Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu «perdonalul» propriu. Domnul «doctor» Bode instaurează totalitarismul în MAI. De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, şi pe vremea comunismului, «bilanţurile» nu se făceau cu uşile închise. Pentru această atitudine care încalcă flagrant dialogul social, îi cerem demisia!”, au afirmat reprezentanţii Sindicatului Europol.

În replică, Serviciul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis că evaluarea activităţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în anul 2022 are mai multe etape, iar în funcţie de temele abordate, se stabilesc participanţii.

„Activitatea de astăzi se desfăşoară cu personalul propriu, urmând ca dialogul cu sindicatele să se organizeze într-un alt format. Ne exprimăm deschiderea la dialog social cu toţi partenerii instituţionali, în limitele legale şi către transparenţă, informaţiile de interes public privind activitatea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti urmând a fi comunicate public”, a precizat Poliţia Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.