sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăScandal cât casa la Arhiepiscopia Sucevei: Un bebeluş ar fi murit la...

Scandal cât casa la Arhiepiscopia Sucevei: Un bebeluş ar fi murit la botez din cauza preotului! Raportul INML

-

Raportul Institutului de Medicină Legală București referitor la decesul bebelușului din Suceava, în urmă cu doi ani, va fi contestat, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților acesta fiind în contradictoriu cu cel de la Suceava.

CITEŞTE ŞI: Scandal a INML. Şi-au dat seama după 3 luni că au dat trupul unei femei în loc de cel al unui bărbat

Ca urmare a publicării raportului IML București referitor la motivul decesului bebelușului după botezul săvârșit la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din cartierul Zamca, din Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis că se impun mai multe precizări.

„Întrucât raportul publicat de IML București este în contradictoriu cu cel de la Suceava, o contestație a raportului este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor. Ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire. Ne arătăm sprijinul necondiționat față de familia pruncului decedat, ca datorie morală și firească, manifestată în relația credincios-Biserică”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei, transmis joi.

Potrivit documentului citat, rânduiala săvârșirii Botezului nu a fost modificată, ci doar a fost transmisă preoților „o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute”.

Deocamdaă nu se ia nicio măsură canonică

„În cazul în care se va decide în sensul vinovăției părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice și statutare în vederea sancționării”, arată preotul Alexandru Flavian Sava, de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Bebeluşul de numai şase săptămâni a făcut stop cardio-respirator în 31 ianuarie 2021, după ce a fost scufundat în cristelniţă, în timpul botezului, la o biserică din Suceava. Copilul a fost resuscitat în biserică, a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat la ATI, însă, din păcate, în cursul nopţii a survenit decesul. Surse medicale au declarat, la acel moment, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul avea probleme medicale preexistente şi era născut prematur.

De altfel, raportul medico-legal arată că micuțul a murit ca urmare a insuficienței cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii interstiţiale, copilul fiind născut prematur și nevaccinat. Pe de altă parte, raportul IML București arată că moartea copilului a fost „violentă”, cauzată de o „insuficiență cardio-respiratorie acute în evoluția encefalopatiei posthipoxice consecutivă aspirării de lichid în căile respiratorii”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...