Satu Mare. Primar suspendat din funcţie pentru că şi-a angajat fata în primărie

primar
Primar. Sursa foto: capital.ro

Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Satu Mare, ca urmare a rămânerii definitive a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care s-a constatat încălcarea legii atunci când şi-a angajat fiica la Primărie, informează Instituţia Prefectului Satu -Mare.
ANI l-a declarat incompatibil pe primarul Ioan Tătar, în 2021, subliniind că a emis dispoziţiile de numire, mutare şi delegare de atribuţii pentru fiica sa, funcţionar public în cadrul Primăriei Bixad, lucru care a produs un prejudiciu de peste 100.000 de lei, potrivit digi24.ro.

„În exercitarea mandatelor de primar 2016 – 2020 şi 2020 – 2024, a emis dispoziţiile de numire, mutare şi delegare de atribuţii pentru fiica sa, funcţionar public în cadrul Primăriei Bixad, care au produs un folos material pentru aceasta în sumă totală de 115.392 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70 şi art. 76 alin. (1) din Legea 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din Codul Administrativ”, arăta ANI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.