Rușii cu bani pleacă spre țările sărace din fosta URSS ca să-și salveze afacerile

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Criza provocată de invazia armatei Rusiei în Ucraina, dar și sancțiunile internaționale dure au făcut ca mulți ruși să migreze în țările din apropiere, care sunt încă deschise pentru ei. E vorba de țări care au făcut parte din fosta URSS, din Asia Centrală, Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu și Turcia, potrivit Nezavisimaya Gazeta.

Unii antreprenori ruși s-au grăbit să-și salveze afacerile retrăgându-le din Rusia. Unii dintre cei plecați își explică decizia prin motive politice. Unii pleacă chiar în Abhazia, deși nu este clar cum statutul parțial recunoscut al acestei republici poate ajuta la salvarea sau recrearea afacerilor (Abhazia este recunoscută doar de Rusia, Venezuela și mai multe state insulare din Oceanul Pacific. – „NG”).

Situația este mai simplă în Azerbaidjan. Aici, se pare, nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește sosirea în masă a cetățenilor ruși, pentru că nu există procese de migrare, zborurile spre Azerbaidjan fiind blocate. Motivul oficial este pandemia de coronavirus, dar unii specialiști de la Baku susțin că autoritățile au blocat efectiv direcția rusă din cauza fricii de un aflux mare de migranți ruși.

Situația este diametral opusă în Armenia. Potrivit unor analiști de la Erevan, aeroportul Zvartnots primește zilnic aproape 20 de zboruri din Rusia, cu câte 200 de oameni la bord fiecare, astfel că până la 4000 de oameni din Rusia ajung la Erevan zilnic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.